Cevap: Bilirkişinin Çağırması
Siz garanti belgesinin 2. maddesini ileri sürüyorsunuz ancak garanti belgesinin 6. maddesi de kullanım hatası garanti kapsamı dışındadır diyor. ve muhtemeldir ki ithalatçı bu maddeyi ileri sürerek reddediyor. Bazı darbelerde cihazların gövdesinde hasar meydana gelmese de alınan darbe sonucu iç aksamında rızalar olabiliyor.
Alıntı:
boss03 rumuzlu üyeden alıntı
Siz garanti belgesinin 2. maddesini ileri sürüyorsunuz ancak garanti belgesinin 6. maddesi de kullanım hatası garanti kapsamı dışındadır diyor. ve muhtemeldir ki ithalatçı bu maddeyi ileri sürerek reddediyor. Bazı darbelerde cihazların gövdesinde hasar meydana gelmese de alınan darbe sonucu iç aksamında rızalar olabiliyor.
Samsungun yaptığı testlerde bile ekran zor kırılan telefon herhangi bir darbe almadan çatlaması ayrıca 200 300 TL ye televizyondan satılan telefonun incelemesini izledim çekiçle vurması halinde iç ekran kırılmadı telefonu parçaladılar ve nasıl oluyorda bir darbe almadan iç ekran kırılabiliyor telefon sanki kutudan çıkmış gibi telefona kap taktığımdan dolayı çıtalarda gri boyalar soyuldu ondan başka birşey yok asıl konuda göndermeden önceki fotoğraflar hiç birşey gözükmüyor ama telefon gelince ele alındığında çatlaklar belli oluyor asıl anlamadığımda bir diğer konu.
Çatlağın sizden kaynaklanan bir darbeden mi yoksa imalat kusurundan mı olduğunu bilirkişi anlar.
Reklam filimlerine baklarsak gazoz içtiğimde de uçabilmem gerekir. "Su geçirmez özellikli" diye satılan telefonda dahi "sıvı teması" garanti dışıdır. Üstelik o çivi çakmalı videoların hiç birini firma kendisi yayınlamaz :)
Telefon yere düştüğünde tamir olmayacak şekilde ya da tamiri çok pahalıya malolacak şekilde arızalanabilir. Düştüğü anda sorun farkedilmeyip sonradan ortaya çıkabilir. Eğer aldıktan sonra tek bir sefer bile örneğin yarım metreden dahi sert (beton, kalebodur v.s.) yüzeye düştü ise, büyük ihtimalle bu darbeden kaynaklanmıştır. Eğer hiç düşürmediyseniz bilirkişi zaten gerekli raporu verecektir. Tüketici bilirkişiler kullanıcı tarafından olaya bakarlar. Yani olay "ortada" ise sizi haklı gösterirler. Sizi haksız gösterirlerse sorunun sizden kaynaklandığına emin olabilirsiniz.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Çatlağın sizden kaynaklanan bir darbeden mi yoksa imalat kusurundan mı olduğunu bilirkişi anlar.
Reklam filimlerine baklarsak gazoz içtiğimde de uçabilmem gerekir. "Su geçirmez özellikli" diye satılan telefonda dahi "sıvı teması" garanti dışıdır. Üstelik o çivi çakmalı videoların hiç birini firma kendisi yayınlamaz :)
Telefon yere düştüğünde tamir olmayacak şekilde ya da tamiri çok pahalıya malolacak şekilde arızalanabilir. Düştüğü anda sorun farkedilmeyip sonradan ortaya çıkabilir. Eğer aldıktan sonra tek bir sefer bile örneğin yarım metreden dahi sert (beton, kalebodur v.s.) yüzeye düştü ise, büyük ihtimalle bu darbeden kaynaklanmıştır. Eğer hiç düşürmediyseniz bilirkişi zaten gerekli raporu verecektir. Tüketici bilirkişiler kullanıcı tarafından olaya bakarlar. Yani olay "ortada" ise sizi haklı gösterirler. Sizi haksız gösterirlerse sorunun sizden kaynaklandığına emin olabilirsiniz.
Zaten telefon cebimdeydi otobüse binerken mesaj geldi oturayım öyle bakarım dedim kartımı bastım geçtim oturdum otobüs hareket halinde değildi sonra açılmadı bende yolladım ama yolladığımda resimlerde görüldüğü gibi çatlak yok ancak servisten gelince elinize aldığınızda çok rahat çatlaklar görünüyor bende garantiyi araştırdım ess şirketini baya sorunlu firmaymış birçok elektrnik cihaza kendileri hasar verip garanti dışı bırakıyolarmış birde ben ondan korktuğum için şikayet sebebimin 2. sırasını aldı bilirkişi benim tarafımdan bakıcak olması bir nebze beni rahatlattı düşme olmadı anlattığım gibi olay gerçekleşti umarım haklı bulunurum.
Birde konuma 2 yorum geldi bana yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim ancak 10 gün den fazla çağıran eden yok sebebi ne olabilir?
Çatlakları fotoğraflarda göremiyoruz. Ancak böyle bir durum varsa işiniz zor. Bilirkişi çatlak olup olmadığına bakacak ama çatlağı kimin yaptığını bilemez.
10 gün uzun süre değil. Yine de THH ni telefonla arayıp ya da giderek sorabilirsiniz. Belki bilirkişiye gidenler toplanıp ayda bir gönderiliyor gibi bir şeyler olabilir.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Çatlakları fotoğraflarda göremiyoruz. Ancak böyle bir durum varsa işiniz zor. Bilirkişi çatlak olup olmadığına bakacak ama çatlağı kimin yaptığını bilemez.
10 gün uzun süre değil. Yine de THH ni telefonla arayıp ya da giderek sorabilirsiniz. Belki bilirkişiye gidenler toplanıp ayda bir gönderiliyor gibi bir şeyler olabilir.
Sonuçta haklı bulunursam verdiğim dilekçede fatura bedelini aidesini işaretletti ordaki kişiler ancak iade olmassa bu arızalı geçen süre garanti sonuna ekletme gibi şansım varmıdır bunun hakkın da bilginiz varmı?
Serviste durduğu süreler eklenecek. Ancak servis dışında arızalı durduğu süreler bence eklenmez.
Tüketici haklarından 10 günde sonuç alabilecekseniz ne mutlu size. Kanununda da yazdığı gibi işlemlerin sonuçlanması maksimum 5 ay diyor ve genelde de son güne kadar sürüyor.
Alıntı:
boss03 rumuzlu üyeden alıntı
Tüketici haklarından 10 günde sonuç alabilecekseniz ne mutlu size. Kanununda da yazdığı gibi işlemlerin sonuçlanması maksimum 5 ay diyor ve genelde de son güne kadar sürüyor.
5 aya kadarsa ben telefonu yaptırayım haklı çıksam da çıkmasam da 5 ay çok uzun bir süre validenin telefonuda kullanuyorum sıkıntı var garantiyede yollamak istemiyorum resti çekmiştim oraya :D hem 500 TL çok fazla geldi bazı yerler daha ucuza yapıyolarmış üstelik samsung garanti yerleri artık oralara bakıcam önce bi dosyamı kontrol edeyim hakem heyetinden sorayım edeyim bir danışayım yardımlarınız için teşekkürler.