Evlilikten önce edinilen gayrimenkuller
2009 Temmuz ayında evlendim. Evlenmeden önce aldığım 2 tane gayrimenkul var. Bunları konut kredisi kullanarak almıştım. Evli kaldığım süre boyunca bir tanesinin kredisi bitti. Bir tanesi de devam ediyor. Boşandığım takdirde eşim bu evler üzerinde hak talep edebilir mi? Banka ana para ödemelerini (faiz hariç ödenen taksitler) kendisine mal paylaşımı olarak ödemem yeterli midir? Teşekkürler.
Cevap: Evlilikten önce edinilen gayrimenkuller
Tecrübeli hukukçu arkadaşlar. Sitede aradım ama bu konuda bir cevap bulamadım. Cevabınızı bekliyorum. teşekkürler.
Es tabi ki hak talep edebilir. Evlerin evlilik basladigi tarihdeki degeri ve borclari ile evlerin bosanma dilekcesinin verildigi tarihdeki degerleri ve borclari arasindaki farktan cikan "kazanim" ikiye bolunecek.. evlilik sirasinda olusan zenginlesme ikiye bolunecek.. mantik bu sekilde..
Alıntı:
furkansever rumuzlu üyeden alıntı
Es tabi ki hak talep edebilir. Evlerin evlilik basladigi tarihdeki degeri ve borclari ile evlerin bosanma dilekcesinin verildigi tarihdeki degerleri ve borclari arasindaki farktan cikan "kazanim" ikiye bolunecek.. evlilik sirasinda olusan zenginlesme ikiye bolunecek.. mantik bu sekilde..
Benim de öğrenmek istediğim buydu. Evin değer kazanmasına bağlı olarak kazanç da ikiye bölünecek mi? Çok teşekkürler.
bu baglamdaki anahtar kelime "deger artis payi". Google'dan aratip daha detayli okuyabilirsiniz.
kolay gelsin