Ltd şti ortaklıktan ayrılma
Merhaba değerli üyelermiz.
Bir ltd şti şirketinde2011 yılında resmi gazetede yayınlanan 9000 tl karşılığında %10 hissem bulunmakta
Şİrket 5 ortaklı bir şirket Fakat anlaşmazsızlıktan dolayı hissemi devretmek ve şirketten ayrılmak istiyorum.
İlk sorum kar payı dağıtımı yapılmıyor
yani 2000.000 tl lik iş yapıyoruz 5000 tl gibi bir rakam dağıtıldı bu sene yani toplamda 50.000 tl gbi bir rakam
ve bu dağıtımda resmi değil kdv ödememk için
Şirkette aşırı derecede gereksiz harcamalar vs alınan yalnış kararlar beni ayrılmaya itti
Ve şirketten ayrılacağımı belirttim.
Daha sonra muhasebecimiz geldi bana hesapları çıkardı şirketin mal varlığı değerinin 1.700.000 olduğunu ama bankadaki paralar alcaklar işçilerin kıdem tazminaları vs 50.000 tl bir rakam çıkıyor
Şirket 1972 yılında kurulan bir şirket senede 2000.000 iş yapıyor buda bana çok komik bir rakam geldi.
Bende bu rakama ortaklıkan ayrılmayacağımı o zaman hissemi 3.kişiye devredeceğimi veya hissemin durması her sana kar payımı düzenli olarak almamı önerdim
Normalde bu şirkette 12 senede beri çalışıyorum
bana yapılan büyük haksızlıklar var.
Öncelikle şöle bir talepte bulunabilirmiyim
2011 yılından beri resmi herhangi bir kar payı dağıtılmadı yani kar payı dağıtıldı ama kdv ödemek için resmi olmadı bununda cezası var biliyorum. vs sigortalar doğru gösterilmiyor gibi bazı usülsüzlükler var
2011 2014 yılları arasındaki kar payımı isteme hakkım
veya başkasına devretme hakkım
Yani burda hakkımı nasıl ararım
lütfen yardımlarınızı bekliyorum
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler
Cevap: Ltd şti ortaklıktan ayrılma
arkadaşlar konuyla ilgili alakanızdan teşekkür ederim admin arkadaşlar lütfen konuyu silin ben silemiyorum