7. Kez Servise Gidecek Telefonum Hakkında Yardım
Merhaba arkadaşlar,
Telefonumu pazartesi günü 7.kez servise göndereceğim. Gönderme sebebim telefon şarjda iken bataryanın azalması. Mümkünse servisten para iadesi talebinde bulunacağım.
Bundan önceki 6 gönderimimde yapılan değişimleri altta belirttim.
Servis formlarını incelediğim zaman müşterinin şikâyet kısmında yazılanlar şöyle:
1.Şarja takılı olmasına rağmen şarj alıyor görünüyor kendiliğinden titriyor.(jack mini usb değiştirildi.)
2.Bazen şarj alınıyor görünüyor ama şarj almıyor.dolmuyor.(jack mini usb değiştirildi.Adaptör değiştirildi.)
3.Şarj bir geç oluyor bir erken oluyor.Batarya şarj olmuyor.1-2 dakikda içersinde %95’e geliyor.(Elektronik parça değişimi yapıldı.)
4.Batarya şişmiş.Batarya erken bitiyor.(Aksesuar değişimi yapıldı.)
5.Kulaklık değiştirildi.
6.Kulaklık değiştirildi.
Telefonum 2 yıl içerisinde 7.kez servise gideceğinden dolayı ve 5 kez şarj problemi yüzünden servise gitmiş olmasından dolayı ( 4’de sayılabilir.batarya değişimini saymayabilirler) para iadesi istesem kabul edilir mi?Yardımlarınızı bekliyorum.İyi forumlar.
Cevap: 7. Kez Servise Gidecek Telefonum Hakkında Yardım
Merhaba,
Sizin başınıza gelen sorun bir çok tüketicinin başına geliyor desem yanlış olmaz diye düşünüyorum. Öncelikle size yardımcı olabileceğini düşündüğüm Tüketici Hakları ile ilgili kanunu okumanızı tavsiye ediyorum.
Buna göre sizin para iadesi veyahut aynısı olmak kaydıyla yeni bir cihaz verilmesi uygun olur. Yeni bir cihazla değişim yapılması daha yüksek bir olasılık, tabi bunun yanında telefonunuzu hangi firmadan aldığınız da önemli. 7. defa servise gönderecek olmanız problemin varlığını destekler. Servise göndermeden önce firmaya talebinizde bulunmanızı ve daha önce servise gitiğine dair olan belgeleri ibraz etmenizi öneririm.
İyi günler.
cevabınız için teşekkür ediyorum.Samsung yetkili servis bana yeni bir ürün verelim derlerse ben istemeyip paramı almak istiyorum desem bir sorun olur mu?Çünkü telefonu aldığım zaman 950 liraydı şimdi ise 650 lira.
seçimlik haklarınızdan istediğinizi kullanabilirsiniz.
Alıntı:
mertkoray rumuzlu üyeden alıntı
Çünkü telefonu aldığım zaman 950 liraydı şimdi ise 650 lira.
Faturanız olmadan bu şekilde beyan verirseniz 650 lirayı almanız bile zor.
Eskiden sahip olduğum telefonun beyaz ekran diye tabir edilen bir sorunu vardı. Arka arkaya garanti kapsamında 3 veya 4 kere servise verdim. Sorun geçmeyince servis yetkilisiyle durumu görüştüm o da sorunu yazılı olarak markaya iletmemi tavsiye etti. Ben de denildiği gibi yapıp servis belgelerini, fatura vb. her türlü belgeyi ekleyerek dilekçe yazdım fakat uzlaşmacı bir tavırdan uzak olarak geri dönüş yaptılar. Bunun üzerine bulunduğum ilçedeki kaymakamlığa giderek tüketici hakem heyetine başvurduk. Durumu firmaya bildirdiğimizde ise o ters, anlayışsız geri dönüşler yapan yetkililer birden yumuşadı ve sorunu hemen çözeceklerini ilettiler. Ben böyle çözdüm sorunumu.
Siz de fatura,garanti belgesi,servis belgeleri gibi her türlü belgeyi de ekleyerek Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemelerine başvurarak para iadesi talep edebilirsiniz.