Tebligat almamış bir borçlu mal beyanında bulunmamaktan cezalandırılabilir mi?
Öncelikle herkese saygılar.
2 bankaya olan borçlarım sebebiyle icraya verilmişim. sorun şu ki hiçbir bankanın avukatı bana şahsen ulaşmadı. ikametim başka bir şehirde görünmekte yalnız ben işlerim sebebiyle birkaç aydır ikametim kayıtlı olan şehre hiç gitmedim. adrese icra için gitmişler ancak evi paylaştığım kişiler benim bir süredir orada ikamet etmediğimi gelen kişilere iletmiş. muhtarlığa bir tebligat bıraktılar mı onu da bilmiyorum.
kısaca öğrenmek istediklerime gelirsek:
1) bu durumda mal beyanında bulunmamaktan dolayı ceza alır mıyım?
2) hakkımda herhangi bir aranma var mıdır? bunu gidip karakoldan öğrenecek lüksüm yok maalesef.
3) üzerime herhangi bir taşınmaz yok. velhasılı kelam üzerime kayıtlı, yani benim sahip olduğum hiçbir şey yok. maaşım bile yok. bankalarda param da yok. borcu ödeyebilecek durumda değilim, malumunuzdur hayatta bazen her şey istediğimiz gibi gitmiyor. ailemi rahatsız edebilirler mi?
4) risk alıp kendi başıma giderek mal beyanında bulunduğum anda bir cezam varsa orada yakalanacağım için hapse girer miyim?
5) mal beyanında bulunmamak haricinde bir ceza alır mıyım? kimse bana ulaşmadı, ben de kimseye ulaşmadım henüz. kanunu yanılttığımı falan düşünürler mi?
Bir avukattan yardım almamı önerirseniz buna da saygı duyarım. okuyup zaman ayıran ve cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Tebligat almamış bir borçlu mal beyanında bulunmamaktan cezalandırılabilir mi?
Bu kadar soru soracağınıza bulunduğunuz ilin icra dairesine gidip talimatla niye üzerimde herhangi bir mal yoktur, geçimimi..... ile sağlamaktayım diye özet bir mal beyanında bulunmuyorsunuz.? Ceza çıksa bile en kötü ihtimalle yakalandığınızda mal beyanında bulunduğunuz anda serbest kalırsınız. Bence talimatla mal beyanında bulunun.