Hırsız yakalanmadan tanıklar mahkemeye çağırlırmı?

İnternette biraz araştırdım ama bulamadım.
Bir otelde çalışırken bir mesai arkadaşımız resepsiyonda  paraları sabah alıp gitmiş, kendisini  7 gündür tanıyordum, askerden yeni gelmiştim, polis çağırıp  ifademi almıştı  ve 1 ay sonrada mahkeme kağıdı geldi   10. ayın birinde  tanık olarak mahkemeye çağırılmışım....
Merak ettiğim bir konu var,  polis  çalıştığımız otele  suçlu yakalandı gibi bir bilgi vermemiş,    acaba  suçlu yakalanmadan  mahkemeye  tanık çağırılma gibi bir durum mu var?

Cevap: Hırsız yakalanmadan tanıklar mahkemeye çağırlırmı?

Suçlu yakalanmadan da tanık mahkemeye çağırılabilir. Ancak ceza yargılamasında öncelik sanığın ifadesinin alınmasıdır.

Zanlı yakalandığında / ifadesi alındığında otele haber vermesi mi gerekiyor? Gerekmediğini düşünüyorum.

Alıntı:

illegal rumuzlu üyeden alıntı

Suçlu yakalanmadan da tanık mahkemeye çağırılabilir. Ancak ceza yargılamasında öncelik sanığın ifadesinin alınmasıdır.

Teşekkür ederim..  bana ne gibi sorular yöneltilir benide şüpheli mi görüyor bunlar acaba?
- - - Updated - - -
	Alıntı:

senoleker rumuzlu üyeden alıntı

Zanlı yakalandığında / ifadesi alındığında otele haber vermesi mi gerekiyor? Gerekmediğini düşünüyorum.

otelden polise sormuşlar  herhangi bir bilgi varmı, yakalanmadımı henüz diye,  bu yüzden...

Zanlının yakalanması davanın görülmesi için gerekli değildir. Eğer suçu işlediği sabitse arama çalışması sürerken de ilgililerin hakim önünde dinlenmesi istenebilir.