TC Kimlik Numaramın Bilgim Dışında Kullanılarak Abonelik Açılması..
Digitürk abonesiyim. Yozgat'tan abonelik aldım. Digitürk ün online işlemler servisinden fatura kontrolü yaparken
Denizli'den TC kimlik numaram kullanılarak açılmış olan bir abonelik daha gördüm. TC kimlik numaramın bilgim dışında kullanılması ve 21.10.2013 tarihinde Denizli de adıma abonelik açılmasına karşı ne yapabilirim? Abonelik açılalı yaklaşık 9-10 ay olmuş, fakat hiç bir bilgim yok. Böyle bir şeyi nasıl yapabilirler bilemiyorum? TC kimlik numaram kullanılmasına rağmen, doğum yeri, doğum tarihim Denizli de açılan abonelikle uyuşmamakta. O tarihlerde Denizli de olmadığımı ve belgelerde imzam olmadığını kanıtlayabilirim. Yaklaşık 2 haftadır bu sorunla uğraşmaktayım ne abonelik açan bayii ne de Digitürk bu soruna şimdiye kadar çözüm bulmadı.
Tazminat vs. yasal yollardan neler yapabilirim? Sorun düzelse de dava açmayı düşünüyorum, nasıl bir yol izlemeliyim? Bilgilerinize ihtiyacım var.
Saygılar ...
Cevap: TC Kimlik Numaramın Bilgim Dışında Kullanılarak Abonelik Açılması..
Kisisel verileriniz Anayasa madde20 ile koruma altindadir. Bu bilgilerin sizden habersiz kullanilmasi, islenmesi, paylasilmasi, silinmemesi suctur. TCK 9. bolumu okuyun durumunuza uygun maddelere atifta bulunarak savciliga suc duyurusunda bulunun. Ayrica TCK da yer alan guveni kotuye kullanmak sucuna da girer. Elinizdeki somut seyleri toparlayarak dilekcenize ekleyin. Toplanabilecek delillerin toplanmasini talep edin.
Ceza davasi sirasinda isterseniz uzlasirsiniz. Istemezseniz dava devam eder. Eger suclu bulunursa ayrica tazminat davasi alirsiniz.
İsim soyisim uyuşuyor mu?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
İsim soyisim uyuşuyor mu?
İsim soyisim aynı fakat doğum yeri, doğum tarihi ve adres farklılık göstermekte.
Ödenmedik faturalar var ve sanırım TC kimlik no yüzünden beni sorumlu tutmak isteyebilirler.
- - - Updated - - -
Alıntı:
nina rumuzlu üyeden alıntı
Kisisel verileriniz Anayasa madde20 ile koruma altindadir. Bu bilgilerin sizden habersiz kullanilmasi, islenmesi, paylasilmasi, silinmemesi suctur. TCK 9. bolumu okuyun durumunuza uygun maddelere atifta bulunarak savciliga suc duyurusunda bulunun. Ayrica TCK da yer alan guveni kotuye kullanmak sucuna da girer. Elinizdeki somut seyleri toparlayarak dilekcenize ekleyin. Toplanabilecek delillerin toplanmasini talep edin.
Ceza davasi sirasinda isterseniz uzlasirsiniz. Istemezseniz dava devam eder. Eger suclu bulunursa ayrica tazminat davasi alirsiniz.
Önce ceza davası mı açmalıyım? Tazminat davası sonrasında mı olmak zorunda? İlginize çok teşekkür ederim.
Ceza davası siz açmayacaksınız. Siz savcılığa şikayet edeceksiniz, savcı gerek görürse ceza davası açacak. Ceza davası sizin istediğiniz gibi sonuçlandığında, bu neredeyse kesin (mutlak kesin değil) olarak sizin tazminat davasını kazanmanızı sağlayacak.
Alıntı:
Ceza davası siz açmayacaksınız. Siz savcılığa şikayet edeceksiniz, savcı gerek görürse ceza davası açacak. Ceza davası sizin istediğiniz gibi sonuçlandığında, bu neredeyse kesin (mutlak kesin değil) olarak sizin tazminat davasını kazanmanızı sağlayacak.
Anladım teşekkürler. İsim soyad benzerliği aleyhime kullanılabilir mi? Savcılığa suç duyurusunda bulunurken ne gibi bir somut delil sunabilirim? Digitürk sistemdeki bilgileri değiştirip TC mi kullanarak açtığı aboneliği silebilir veya üzerimden alabilir. Digitürk e TC min kullanılmasına yönelik bir dilekçeyi faks ile göndermiştim, bunlar delil olarak kullanılabilir mi?
Çok kısa bir dilekçe ile hatta hiç dilekçe bile yazmadan müracaat savcılığına gidip durumu anlatıp şikayetçi olabilirsiniz. Büyütülecek bir prosedürü yok.
Alıntı:
Çok kısa bir dilekçe ile hatta hiç dilekçe bile yazmadan müracaat savcılığına gidip durumu anlatıp şikayetçi olabilirsiniz. Büyütülecek bir prosedürü yok.
Teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırdığınız için...
Alıntı:
Aklıma bir soru daha takıldı. Suç duyurusunun sonuçlanması sanırım adliye yoğunluğuna bağlı. Digitürk yaptığı hatayı düzeltse bile ben yine de düzeltme sonrası suç duyurusunda bulunabiliyor muyum?