Kiracı Evden Çıkmıyor Bilgillendirirmisiniz
Kolay Gelsin. Kiracım var ama aramızda kira sözleşmesi yok ve elektrik su benim üstüme. Kiracı huzursuz biri bir iki kere tartışma oldu bir aydır kira da vermiyor evden de çıkmıyor. Onu evden çıkartmak için nasıl bir hukuki yola başvurmam gerekiyor. Teşekkürler
Cevap: Kiracı Evden Çıkmıyor Bilgillendirirmisiniz
cevap verebilecek kimse yokmu acaba?
Neden kira sözleşmesi yapmadınız? Ne kadardır kiracı?
Alıntı:
harun145 rumuzlu üyeden alıntı
Kolay Gelsin. Kiracım var ama aramızda kira sözleşmesi yok ve elektrik su benim üstüme. Kiracı huzursuz biri bir iki kere tartışma oldu bir aydır kira da vermiyor evden de çıkmıyor. Onu evden çıkartmak için nasıl bir hukuki yola başvurmam gerekiyor. Teşekkürler
Adınıza olan elektrik su aboneliklerini kapatmanızı öneririm.
5 aydır oturuyor. Genelde bizim oturduğumuz yerde kontrat yapılmaz.
teşekkürler erdoğan bey
Merhabalar benim de ayni sorunum var. Evimi kiraya verdim 2 kisi kaliyorlar fakat 5 aydır kira alamıyorum vede cikartamiyorum. Su ve elektrik kapali fakat sadece evi uyumak icin kullandıkları icin kiracim bu konudan rahatsiz değil. Artik ne telefonlarima nede kapıları aciyorlar. Bu durumda yardimci olursaniz çok minnettar kalirim. Teşekkürler
Evde elektrik olmamasını önemsemeden gelip yatacak kadar akıl dışı tiplerse işiniz çok zor.Yani amiyane tabirle garsoniyer olarak kullanıyorlar diyeceğim ama oda değil.Elektrik yok gece gelir takılır sabah ilerlerim mantığıyla(bu kadar umursamaz, gamsızını daha önce ne duydum ne gördüm) gene akıl dışı yöntemlerle(üste para vererek, yalvar yakar ederek, hacı hocaya gidip dualar okutarak:)) ancak baş edilir.Şu dakika hukuki yollara başvursanız haklı ihtarları, mahkemesi, celsesi, itirazı derken polis zoruyla evi boşalttırmanız bir seneyi geçebilir.Gözünüzün tutmadığı, referans veremeyen, doğru düzgün işi gücü aile yaşantısı olmayan kişilere(en azından elektriği kesik evde oturacak kadar uç insanlar az da olsa kendini belli eder diye düşünüyorum) 100-200 TL daha fazla kira veriyor diye(daha doğrusu hiç vermiyor) mülkünüzü kiralamayın.Yıllarca ev ve dükkan kiraya vermiş ve her modelden görmüş biri olarak söyleyebilirim ki yasalar sizi ancak yazdığım kadar korur.Bilginize..
Umutsuz vaka diorsunuz. Malesef öyle bir hataya düştük ama yinede bir çözüm yolu olmalı
Bende aynı konudan muzdaribim, icra ve tahliye talebi gönderiyorsunuz ve kiracınız bir dilekçe ile benim borcum yok dediği anda icra takbi duıruyor ( bu süreç yaklaşık 2 ay alıyor) bu sefer mahkemeye itiraz iptali ve tahliye davası açıyorsunuz buda ilk duruşma 3 ay sonraya oluyor ve ilk duruşmada hakim banka kaydı vs inceleyim diyerek 3 ay daha sallıyor etti mi size toplamda 9 aya yakın süre ve bir dünya avukat masrafı dava masrafı, sonuç ise kiracınız halen beş kuruş kira ödemeden bedava oturmaya devam ediyor ve hiçbir şey yapamıyorsunuz.