Yeniden yapılandırma ücreti okudum anladım müzakere etttim
merhabalar;
aslında sıkça konuşulan bir konu ama benim asıl sormak istediğim tartıştım müzakere ettim kabul ettim cümlesi parayı iade almama engel mi?
1--28/12/2011 tarihinde iş bankasından bir konut kredisi kullanım, kredi kullanılırken 1.500 tl dosya masrafı alındı. bunu geri alabilir miyim?.
2-- 07/03/2013 tarihinde ilgili kredi için yapılandırma yaptık, bu tarihte de 500tl komisyon, 1884tl erken ödeme cezası alındı. bunlar alınırken sözleşemeye okudum tartıştım müzakere ettim kabul ettim gibi bir cümle yazdırılıp imzalatıldı. buna rağmen ücretleri geri alma şansım var mı?. eğer ücretlerin iadesini alabileceksem her masraf kalemi için ayrı ayrımı başvuru yapmam gerekiyor. burada masrafların bir tanesi ( 500tl masraf) mahkeme sınırının altında tüketici heyetine mi başvuracağım yoksa toplam tutar mahkeme sınırının üstünde olduğu için direk olarak mahkemeye mi başvurmalıyım.
saygılarımla.
Cevap: Yeniden yapılandırma ücreti okudum anladım müzakere etttim
HEr ikisini de alabilirsiniz. Konu ile ilgili detayli forumlar var oradan okuyup biraz dilekcenizi toparlayin. Mahkemeye gerek yok Tuketici heyetine basvuracaksiniz.