Cevap: 2 aydır maaş alamıyorum!
Ne kadar zamandır çalışıyorsunuz, diğer çalışanlarda mı maaş alamıyorlar?taşeron firmamı ana firma mı?
Yaklaşık 1 buçuk yıldır çalışıyorum ve 2 gün sonrada alamadığım 3. maaşımda doluyor. Firma taşeron yani 3 firma var burda bizim bi üstümüzde var bi altımızda ama sadece ben maaş alamıyor değilim tabi işten çıkarılan yaklaşık 10 kişide alamıyor ve benle birlikte şu an çalışmakta olan 6 - 7 kişi de alamıyor maaşını. Şöyle söyliyim ana firma işşi bizim firmaya veriyor bizimkilerde başka bi firmaya veriyor. Yani bağlı olduğum firmada çalışan 7 kişi bi alt firmada çalışan 50 - 60 kişi var onlar tıkır tıkır alıyor paralarını :)
Arkadaşlar bir yerde okudum , işveren 20 gün içinde maaşı ödemez ise çalışan sorgusuz sualsiz işi bırakma hakkına sahiptir.İşi bırakıp mahkemeye gidin paranızı faiziyle alın.
Alıntı:
dexser rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar bir yerde okudum , işveren 20 gün içinde maaşı ödemez ise çalışan sorgusuz sualsiz işi bırakma hakkına sahiptir.İşi bırakıp mahkemeye gidin paranızı faiziyle alın.
20 gün içinde iş görmeme hakkına sahiptir, işi bırakma değil.Bu da işyerine gidip çalışmaya hazır olarak ücretler ödeninceye kadar çalışmadan beklemek demektir.
Bu gecikme süreklilik arzediyorsa o zaman dediğiniz gibi olur.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
20 gün içinde iş görmeme hakkına sahiptir, işi bırakma değil.Bu da işyerine gidip çalışmaya hazır olarak ücretler ödeninceye kadar çalışmadan beklemek demektir.
Bu gecikme süreklilik arzediyorsa o zaman dediğiniz gibi olur.
Sürekliliğin süresinin ne kadar olduğu hukuki bir problem sanırım