Terk, boşanma ve boşanmanın sonuçları
6 ay önce görücü usulü yaptığım bir evliliğim oldu.iyi bir şekilde yürütmeye çalışıyordum.ufak tefek tartışmalar vs elbet oluyordu.eşim ev işi yapmaktan pek hoşlanmaz ve kendisine yeterince özen göstermezdi.dolayısıyla ben de çok titiz olduğumdan en çok bu yüzden tartışırdık.evden çıkıp işe geldiğim bir gün eşim sessizce ve benimle hiçbirşey konuşmadan başka hiçbir eşyasına dokunmadan düğünde takılan tüm altınlarımızı alıp annesine kaçmış.tüm çabalarımıza rağmen dönmek ve benle telefonla bile görüşmek istemedi.ben de durumu karakola bildirip tutanak tutturttum.boşanmak istediğini bile kayınvalidemden öğrendim.şimdi soruyorum.evlilikte esas fedakarlık ve saygı değilmidir.ben onca masrafı 6 aylık bir evlilik için mi yaptım.neyse ki ortada bir çocuk yok.beni bir gün kayınvalidem arayıp mahkemeye gidelim tek celsede boşanın zorluk çıkmasın dedi.reddettim.ardından küfürler hakaretler asılsız iddaalar başladı.taa almanyada yaşayan kayınçom ve dayıları bile bana aileme inanılmaz küfürler tehditler yağdırdı.tüm bunları bende cep telefonumla kayda aldım.ancak yaşanılanlardan büyük utanç duyuyorum.onurum şerefim herşey iki paralık edildi.karşı taraf gidip boşanma davası açmadığı gibi sağda solda hakkımda abuk sabuk akla mantığa sığmayacak hakaretlerine devam ediyorlarmış.tüm bunların yanında bir de avukat ve hakim almışlar evime gelip eşya tesbiti yapmışlar.üstelik o gün bile evimde olan hakim sadece babanın evinden getirdiğin giyecek eşyalarını al gerisi kalsın yediemin belirleyip teslim edeceğiz dediği halde gardrobumdan gizlice benim ona aldığım değerli kürk ve kıyafetleri de gizlice almışlar.mesaj çekip onları hemen geri gönder dediğimde de bana erkeksen sen gel al,bana avukatım söyledi al onları diye karşı bir mesaj attı eşim.beni pskolojik olarak tamamen çökerttiler.sağlıklı bir karar veremiyorum.burada bir avukata danıştım.bana giden gitmiş,unut altınları eşyaları falan sen boşanma davası ve tazminat davası aç dedi aynı anda.ben şimdi bu yolu izlesem bu rezaleti silebilecek ve bu aileye gereken cezayı verdirtebilecekmiyim.bir de ben bu kadına nafaka mı ödeyeceğim bu yaptıklarından sonra.tazminat davasında bu aileye hakkettiği mali ve hapis cezasını ödetebilir miyim.lütfen yardımcı olun.ne uyku ne iş ne özel hayat düzenim kaldı.evliliğimin bittiğine mi yanayım kaybettiğim bir sürü paraya mı anlamadım...