Ölümlü Trafik Kazası İlamlı Takip Başvuru Zamanaşımı ?
Merhaba sevgili arkadaşlar;
Babam 1989 yılında rahmetli oldu 1994 tarihli mahkeme kararı ile 18 yaşından küçük dört kardeşime ve anneme tazminat verilmesini kararlaştırdı. o zamanlar biz küçük olduğumuz için pek konularla alakamız yoktu. o zamanın avukatıda hiç takip işlemi yapmadığını varsayarak 1994 yılında çıkan mahkeme ilamının takibe konulması için zamanaşımı süresi ne kadardır. genel olarak 10 yıl deniliyor ama aile hukuku ve kişiler hukukunda zamanaşımı süresi aranmaz diyor. biz hangi hukuk dalına giriyoruz bu konuda bilgilerinizi paylaşırmısınız ?
- - - Updated - - -
Ayrıca 1994 yılındaki bu kararın icra dairesinde işleme konulup konulmadığını nasıl tespit edebiliriz ?
Not: Avukata ulaşamıyoruz.
Cevap: Ölümlü Trafik Kazası İlamlı Takip Başvuru Zamanaşımı ?
İcra dairelerini tek tek dolaşıp o yıllara ait esas dosyalarını satır satır incelemek lazım icraya verilmişse dosya nosunu bulabilmek için. Olayın üstünden hayli zaman geçmiş her türlü zaman aşımı dolmuş bana kalırsa.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İcra dairelerini tek tek dolaşıp o yıllara ait esas dosyalarını satır satır incelemek lazım icraya verilmişse dosya nosunu bulabilmek için. Olayın üstünden hayli zaman geçmiş her türlü zaman aşımı dolmuş bana kalırsa.
Peki abi; araştırmaya başladığım zaman Avukatın bu kararı işleme koymadığını yada işleme koymuşsa ile haczedilen parayı kendi zimmetine geçirdiği anlaşılırsa ne tür bir yol izleyebiliriz. şuan avukat hakkında suç duyurusunda bulunsam yine soruşturma zamanaşımı nedeniyle dava açılmaz mı ? Sonuçta ben suçun işlendiğini şimdi öğreniyorum.
Çok uzun zaman geçtiği için kesin diyemem ama bence dediğim gibi her türlü zaman aşımı dolmuş 20 yıllık bir olay sonuçta.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Çok uzun zaman geçtiği için kesin diyemem ama bence dediğim gibi her türlü zaman aşımı dolmuş 20 yıllık bir olay sonuçta.
peki benim olayı yeni öğrenmiş olmamım hiçmi kıymeti yok hocam ?
Ya mesela bazı davalarda olayın öğreniş tarihi vb. durumlar var.