Online oyun hesabı ve hesabın bağlı bulunduğu mailin çalınması
Merhabalar,
İnternetten bu konu ile ilgili araştırma yaparken sitenizi buldum ve bu konu hakkında tam olarak cevap bulamadığım sorularımı cevaplayabileceğinizi düşündüm. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Olayı şöyle özetleyeyim;
Oynadığım bir online oyunda bir arkadaşımız hesabın mail bilgilerini başka bir arkadaşa değiştirtmiş hesabın sahibi daha sonra hesabın ve bağlı bulunduğu mailin şifresini değiştirip kullanmaya devam etti. Bilgileri değiştiren kişi filodan ayrıldıktan 1 ay kadar sonra oyun chatinde yazılan birşey neticesinde bir anlık sinirle hesabın bağlı bulunduğu maili kullanarak oyun hesabını kendi üstüne alıyor ve hesap karakterinin kurucusu olduğu filoyu başka bir hesaba alıyor. Bir iki gün sonra hesabını çaldığı kişiye hesabını geri iade etti mail bilgilerini de çocuğun bildiği şekilde düzeltip çocuğa tüm bilgileri sağladı hesabı üstüne alabilmesi için. Ancak bu arada hesabın asıl sahibi hesabı oyun support ekibine kapattırmış hesabını tekrar kendi üstüne alana kadar herhangi bir zarar gelmemesi için. Bizde aracı olduk ve anlaşmalarını sağladık iki arkadaşımızın mahkemelik olmasını istemedik ve sonuçta birinin sicili bir suçla lekelenmiş olacaktı. Bu yüzden kendi aralarında anlaşmaya teşvik ettik. İki kişi kendi arasında anlaştı. Hesabın ilk sahibi hesabını ve mail hesabını aldı. Hesabı çalan kişi de yeni filo kurup onu geliştirip kişiye devredecek. Yani olayı kendi aramızda çözmüş olduk. Support ekibi ise şuan oyun hesabını açmamak için diretiyor. Dava dosyasını ya da savcılık belgesini alıp bize fakslamazsanız hesap açılmayacaktır diyor.
1. Eğer hesabı çalınan kişi bilişim suçlarına başvurursa karşı taraf nasıl bir ceza alır ve siciline sabıka kaydı eklenir mi?
"Hesabın bilgilerini daha önce değiştiren kişi hesabı çaldı ve hesabı geri karşı tarafa iade etti bu süre içerisinde de oyun veya mail hesabına herhangi bir zarar vermedi. Ayrıca bu işlemi bir virüs veya program kullanarak değil sadece daha önceden açtığı mail bilgilerini şifremi unuttum kısmından çözerek yapmış" bu durumu göz önünde bulundurunuz.
2. Oyun support ekibine fakslanacak belge için illa ki dava açılması gerekli mi?
Cevap: Online oyun hesabı ve hesabın bağlı bulunduğu mailin çalınması
Bir bilişim sistemine izinsiz girmek dahi suç... İşleyişini değiştirmek suç...