Elden Kira Alan Ev Sahibinin Durduk Yere Kirayı Yükseltmesi Ve Zaten Hep Yüksekten Aldığını İddia Etmesi Durumu
Merhaba,
Ev sahibimiz yıllardır kirayı elden istiyor. Elden veriyorduk biz de. Kiramız 800 lira idi. Fakat geçen sefer gidip kirayı verdiğimizde kiranın 800 değil, 850 olduğunu söyledi. Meğerse adama yaklaşık 10 aydır 850 veriyormuşuz da bizim haberimiz yokmuş. Verdiğimiz para 800, karşımızda saydığı para da 800 idi. şimdi 850 alıyordum ben sizden diyor. Aksilik bu ki kontrat imzalamadığımız tek yıl da bu. (4 yıldır o evde kalıyoruz)
Şu an ne yapabiliriz?
Adama diyoruz ki bize banka hesap numarası ver ordan yollayalım, bankayla ne uğraşacağım, benim zaten banka hesabım yok diyor. İlla elden istiyor. Vergi kaçırmaya çalışıyor olabilir. Bu da ikinci sorun.
Madem 850 alıyormuş bizden, geçen senenin kontratını imzalamaya çalıştırsak olur mu? Yıl daha bitmedi. Madem 850 alıyordun madem 850 vermişiz sana, 850'den imzalayalım geçen seneninkini o halde.
Ya da bundan sonrakileri imzalatıp daha sonra maliyeye kontrol etmeleri için götürsek olur mu?
Teşekkürler.
Cevap: Elden Kira Alan Ev Sahibinin Durduk Yere Kirayı Yükseltmesi Ve Zaten Hep Yüksekten Aldığını İddia Etmesi Durumu
Altı aydır vermiyorsunuz dese ne yapacaksınız?
Unutmayın, Kşra verildi verilmedi tartışması çıkarsa, siz verdiğinizi ispatlayamazsanız tekrar ödersiniz.
Bu yüzden yazılı belge olmaksızın elden ödeme yapmak çok tehlikeli.