Boşanmak istemeyen annem ve aldatan babam ?
Merhaba;
annem ve babam 35 yıllık evli babam annemi yıllardır aldatıyormuş aldattığı kadın babamın emekli maaşını şu anda yiyor ve annemi boşamasını istiyor babam annemi boşamaya kararlı annemi boşayıp onunla evlenmeyi düşünüyor kadının buradaki hedefi babam ölünce maaşı kendi alması annemin extra hiç bir geliri yok yaşından dolayı zaten çalışamaz babamın en son söylediği nafaka bile vermeyeceği ki zten annem boşanmak istemiyor çünkü arkasında bir sürü borç bıraktı. Bu durumda yasal süreç nasıl işler tekrar söylüyorum annemin bir geliri falan yok ve şu anda babam kendisine bakmıyor o kadınla beraber bir ev tutmuşlar orada yaşıyorlar geçenlerde annem gitmiş evi basmış kadınla yakalamış. annemin ne yapması gerekiyor bir yol gösterebilir misiniz?
Teşekkürler.
Cevap: Boşanmak istemeyen annem ve aldatan babam ?
Boşanma davası açılmadığı sürece boşanma gerçekleşmez. Ancak anneniz babanızdan boşanmadan da nafaka alabilir. Bunun için bir avukatla görüşüp, durumu avukata anlatmalısınız. Avukat aile mahkemesinden ayrı yaşanıyor olmasından dolayı babanızdan nafaka talep edebilir.
ayrıca var ise babanızın mallarına tedbir konulabilir, yine babanızın bir başka kişi ile nikahsız olarak yaşadığı yani sadakatsizliği ikametgah bilgileri, oturdukları binanın yöneticisi ve bina görevlisi işle sakinlerinin şahadeti ile ispat edilebilir. Bu durumda anneniz babanıza karşı zina / sadakatsizlik sebepleri ile dava açabilir.
Anneniz tazminat ve nafaka alabilir. hatta babanızın adına kayıtlı olan (2002 yılından sonra alınmış) malların paylaşım oranları da değişebilir.
Ayrıca anneniz babanızın sadakatsizliğini mahkemede ispat eder ve boşanma bu sebeple gerçekleşecek olursa, yine Borçlar Kanunu 41 / 2 maddesi gereği babanızın birlikte yaşadığı kişiye de tazminat davası açabilir.
Ancak anneniz babanızın sadakatsizliğini bile bile babanızla birlikte olmaya, yaşamaya devam edecek olursa, dava açma imkanları varken bunu kullanmayacak olursa babanızı affetmiş sayılır ve hak iddia edemez.
merhabalar aynı konudan bende muzdaribim. Ben araştırdıgımda zina artık suç degil demişlerdi yuvamızı yıkan kadına dava açmak istemiştim bir kaç tane avukatla görüşmüştüm zina artık suç değil dedikleri dava açamadık. Bu arada konu nerdeyse tamamen aynı. Benimde babam evli başka bir kadınla annemi aldattıgı için oluşan huzursuzluklar neticesinde babam boşanma davası açtı.
Zina medeni yasa gereği suç değil kusur. Ancak boşanma bu kusur nedeni ile gerçekleşecek olursa, ve 3 ncü kişi belli ise, boşanmada mağdur olan taraf yani aldatılan eş 3 ncü şahısa Borçlar Kanununun 49 ncu maddesi gereği tazminat davası açabilir.
Önemli olan; boşanma davasında sadakatsizliği ya da zinayı ispat ederek boşanmanın bu nedenle gerçekleştiğinin karar yazılması halidir.
Tazminat davasında boşanma davasındaki karar yeterli delil olacaktır.
6098 S.lı Türk Borçlar Kanunu (Yeni) MADDE 49
İKİNCİ AYIRIM
Haksız Fiillerden Doğan Borç İlişkileri
A. Sorumluluk
I. Genel olarak
Kusurlu ve hukuka aykırı bir fiille başkasına zarar veren, bu zararı gidermekle yükümlüdür.
Zarar verici fiili yasaklayan bir hukuk kuralı bulunmasa bile, ahlaka aykırı bir fiille başkasına kasten zarar veren de, bu zararı gidermekle yükümlüdür.
Tekrar merhaba hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim...
Barodan avukat istedik avukat bize bir evrak verdi ve dolaştırmamızı istedi bizde annemle dolaştırdık ve sonuçta annemin üzerine küçük bir arsa çıktı bu sebeple devlet avukat atamadı şimdi ne yapacaz şaşırdık dışarıdan bir avukat bulsak çok para alırmı yada ben dilekçe hazırlayıp sunabilirmiyim yardımcı olabilir misiniz teşekkürler