Ticari Faaliyetim Engelleniyor Park Sorunu
Merhabalar öncelikle benim sıkıntım şudur dükkanımız cadde üzerinde ve çok büyük bir dükkan değil..Sadece belli bir kısmı vitrin ve ancak oradan reklam yapabiliyoruz..Ve bir araç gelip önünü kapatıyor..Bizde önlem olarak küçük saksılar koyduk bugünde zabıta geldi kaldırdı.Ki koyduğumuz yer kaldırım değildi her neyse madem bu şekilde bir yasak var dükkan önüne araç park etmekte yasak değil mi ? Levhalar neden yok ? :alalaBizim yapabileceğimiz yasal birşeyler yok mu ? Dükkanın kazancını %80 etkiliyor..Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: Ticari Faaliyetim Engelleniyor Park Sorunu
Bahsi geçen yolda park yasağı var ise ve bir araç bunu ihlal ederse kolluk ona ceza keser.Park yasağı yok ise zaten insanlar oraya araçlarını bırakabilirler(araçlar malum kara yollarını kullanmak için her 6 ayda bir vergi ödüyorlar).Size ait olmayan bir yere saksı, tabure, duba vs. koyup işgal etmeye kanunen hakkınız yok.O yol kamuya(yani herkese)ait yol veya hem yol hem park alanı(park yasağı yoksa).Sadece tek taraflı önüm kapanıyor, müşteri görmüyor, vitrinim gözükmüyor, manzaram bozuluyor vs. gibi yaklaşımlarla civarınızda bulunan ve size ait olmayan(ev, bina, park, yol vs.) yerler üzerinde tasarrufta bulunma hakkınız kanunen yoktur.Kurallara uymak dışında yapılabilecek bir şey yok.
Cevap: Ticari Faaliyetim Engelleniyor Park Sorunu
Vah küçük esnafın haline o zaman .çatır çatır vergi ödeyen bizler ne yapacağız bilmiyorum en ufak bir hak sahibi olamıyoruz ...esnaf ve halkı karşı karşıya getiren çok saçma bir sistem ve birçok esnafta bundan şikayetçi..Neyse çok teşekkür ederim ilginiz için yapılacak birşey yok anlasılan