Hakimin kanunu yanlış yorumlaması
Merhaba. Benim idareye açtığım davam var. Lehime belki onlarca emsal karar var ve aleyhe hiç rastlamadım. Ama benim hakim gerekçesinde kanunu yanlış yorumladığı için YD itiraz edildi ve bölge idareden döndü. Bu sefer iptal davasını da kazandım ama hakim yine aynı gerekçeyi yazmış. Şimdi kurum davayı Danıştay'a taşıyacak. Acaba hakimin bu yanlış yorumu benim başıma bela olabilir mi yoksa danıştay emsal kararları göz önünde bulundurup Onama verebilir mi? Düzelterek onama mümkün mü? Teşekkür ederim..
Ayrıca o kadar emsal karar varken bana olumsuz karar verilirse bu durum anayasadaki eşitlik ilkesine aykırı değil midir?
Cevap: Hakimin kanunu yanlış yorumlaması
danıştaydaki hakimler idare mahkemesinin hakimlerine benzemezler işlerini biliyolardır yani korkacak durumun yok emsal kararlar varsa kazanmana kesin diyebilirim hiç endişe etmene gerek yok arkdaşımın idare mahkemesinde davası vardı anayasa mahkemesi bi maddeyi iptal etti ama idare mahkemesi anayasa mahkemesinin kararı geriye yürümez dedi tekrar yd isteyemessin dedi gonderdi 30 tane emsal kararı ancak oyle ıkna oldular yanı bıraz uzun oldu ama buda bi ornektir sanırım ...
Alıntı:
erdem481 rumuzlu üyeden alıntı
danıştaydaki hakimler idare mahkemesinin hakimlerine benzemezler işlerini biliyolardır yani korkacak durumun yok emsal kararlar varsa kazanmana kesin diyebilirim hiç endişe etmene gerek yok arkdaşımın idare mahkemesinde davası vardı anayasa mahkemesi bi maddeyi iptal etti ama idare mahkemesi anayasa mahkemesinin kararı geriye yürümez dedi tekrar yd isteyemessin dedi gonderdi 30 tane emsal kararı ancak oyle ıkna oldular yanı bıraz uzun oldu ama buda bi ornektir sanırım ...
Çok teşekkür ederim erdem bey. Davalı kurumun avukatı da telaş etme buradaki hakimlerin bir şey bildiği yok dedi. Emsalin çok dedi. İnşallah siz de ben de hayırlısıyla güzel sonuçlar alırız.
inş en kısa sürede mujdeli haberler alırız:)