Şikayet ettiğim firma bana dava açabilir mi ?
bir gıda firmasını ürünlerinde insan sağlığına aykırı vede mevzuata aykırı bir şekilde sahtekarlık yaptığı için çalıştığı büyük bir devlet kuruma ihbar ettim vede bu kurum satın alım anlaşmasını feshettiler. benim yaptığımı öğrenip bana dava açacaklarını söylüyorlar ..
bana dava açabilirler mi ,açılırsa ne olur , söz konusu kurumu daha doğrusu devleti kazıklanmasına engel olduğum için zarar görürmüyüm....
Cevap: şikayet ettiğim firma bana dava açabilir mi ?
Yaptığınız ihbar asılsız çıksa ve bundan şikayet ettiğiniz firma zarar görürse Firma size dava açabilir. Yapılan ihbar doğru ve devlet kurumu bunu araştırıp doğrulayıp buna göre işlem yaptı ise rahat olun, dava bile açsalar bir zarar görmezsiniz.
Ayrıca bu tür şikayet ve ihbarların şikayet edene açıklanmaması gerekir. Bunlar ancak mahkeme kararı ile öğrennilebilir. Anladığım kadarıyla burada şikayet ettiğiniz kurumunda ihmali var.
şikayet ettiğiniz kurumla bir iletişime geçin bakalım iyi niyetinizi neden suistimal etmişler?
devlet kurumu direk ismimi vermemiş fakat şikatet metnini aynen göndermişler burada firma hakkında bilgi sahibi olabilecek yabancı bir tek ben olduğumu ve bunları kullandığımı varsayarak tahmim yürüterek sonuca varmışlar.bu arada ihbar dan sonra kurum elindeki ürünleri inceliyerek sözleşmeyi feshetmiş sadece şikayet varsayımıyla hareket etmemişler
Devlet kurumu yasal gerekçe olmadan şikayet ettiğiniz firma ile sözleşmesini fesh etmez. Ama ihbarcıyı açık etmekle de suç işlemişler. Yaptığınız ihbar ile Kamu görevlilerinin sağlığıyla oynanmasını, Kamu kurumunun zarara uğramasını engellemişsiniz. Bundan dolayı zarar görmezsiniz.
Cevap: Şikayet ettiğim firma bana dava açabilir mi ?
Alıntı:
yasar987 rumuzlu üyeden alıntı
bir gıda firmasını ürünlerinde insan sağlığına aykırı vede mevzuata aykırı bir şekilde sahtekarlık yaptığı için çalıştığı büyük bir devlet kuruma ihbar ettim vede bu kurum satın alım anlaşmasını feshettiler. benim yaptığımı öğrenip bana dava açacaklarını söylüyorlar ..
bana dava açabilirler mi ,açılırsa ne olur , söz konusu kurumu daha doğrusu devleti kazıklanmasına engel olduğum için zarar görürmüyüm....
Ne davası açacaklarmış size?
"Biz devleti kazıklayıp orada bu yemekleri yiyenlerin sağlığını hiçe sayıyorduk ama bu adam tekerimize çomak soktu" diye mi dava açacaklarmış?