İçerik alıp kendi siteme eklemek
Merhabalar, Ben lazlar adına dil ve kültürel tanıtımı üzerine bir site kurdum ve başka bir siteden lazca türkçe cümleleri toparlayıp aldım sonuçta lazca cümle heryerde aynıdır bunun üzerine aldığım sitenin yöneticisi derhal kaldırmamı ve şikayet edeceğini bildirdi sitelerindede hiçbir ibare yok çevirileri alıp yayınlamanın hukuki açıcan bir sorunu varmı nasıl halledebilirim?
Cevap: İçerik alıp kendi siteme eklemek
Hiç bir açıklama olmadığına göre almanız için hiç bir yol demektir. İlgili içeriği siteden kaldırmanız en mantıklı olanı.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Hiç bir açıklama olmadığına göre almanız için hiç bir yol demektir. İlgili içeriği siteden kaldırmanız en mantıklı olanı.
şöyle örnek verirsem; Mesela lazcada kardeş cuma demek aldığım sitede sözlük bölümünde Kardeş; Cuma yazmış buna benzer çoğu kelime ben bunu alırsam hukuki yönden sorun edermi sonuçta anadilimiz lazca yazıyı yazandada kardeş cuma demek heryerdede bu aynı çeviri lanse olur. yinede sorun olurmu
Öyle olması sizin bunları o siteden aldığınız gerçeğini değiştirmiyor.
Siz de oturup bir sözlük yazabilirsiniz ve aynı kelimelerin aynı anlamları olur. Ama çalıntı olmaz.
sırasını değiştirse nasıl olur? birebir aynı olmaması açısından. :) sonuçta özgün bir içerik almamış ki...
Söz konusu site sahibi rızasının bulunmadığını ve yasal hakkına başvuracağını size belirtmiş.Bu durumda sizin yapabileceğiniz birşey bulunmamaktadır.5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanundan hareketle hakkınızda şikayetçi olabilir.İçeriği kaldırmanız,en doğru yol olacaktır.