Cevap: davada isim hatası
ne yapacagımı şaşırdım yardım edin lütfen
amacınızın ne olduğunu da belirtirseniz belki yardımcı olunabilir, yani siz ödemek istemiyor musunuz?
Trafik sigortanız ödememiş mi?
hayır efendim
- - - Updated - - -
efendim kaza anında bütün evraklarımız tamam kasko dahil karşı taraf sigorta şirketi zamanında alacagı talep etmeyip dava açmış bizde ilk celseye katılmadıgımızdan dava zaman aşımı itirazımız red ediliyor ayrıca ismim yanlış yazıldıgı için davayla ilgili hiç bir veriye ulaşamadım davayı red etmek istiyoruz ki benim hakkımda davada yok icrada sadece araç maliki magdur
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Orhan AKA rumuzlu üyeden alıntı
amacınızın ne olduğunu da belirtirseniz belki yardımcı olunabilir, yani siz ödemek istemiyor musunuz?
sayın avukatım amacımz davayı red etmektir sebep aynı tarihte trafik sigortamız ve kaskomuz oldugu halde magdur oluyoruz
Alıntı:
memet1 rumuzlu üyeden alıntı
hayır efendim
- - - Updated - - -
efendim kaza anında bütün evraklarımız tamam kasko dahil karşı taraf sigorta şirketi zamanında alacagı talep etmeyip dava açmış bizde ilk celseye katılmadıgımızdan dava zaman aşımı itirazımız red ediliyor ayrıca ismim yanlış yazıldıgı için davayla ilgili hiç bir veriye ulaşamadım davayı red etmek istiyoruz ki benim hakkımda davada yok icrada sadece araç maliki magdur
- - - Updated - - -
sayın avukatım amacımz davayı red etmektir sebep aynı tarihte trafik sigortamız ve kaskomuz oldugu halde magdur oluyoruz
Kasko ve zorunlu trafik sigortası şirketinize davayı ihbar edin, şöyle ki;
HMK
İhbar ve şartları
MADDE 61- (1) Taraflardan biri davayı kaybettiği takdirde, üçüncü kişiye veya üçüncü kişinin kendisine rücu edeceğini düşünüyorsa, tahkikat sonuçlanıncaya kadar davayı üçüncü kişiye ihbar edebilir.
Alıntı:
Av.Orhan AKA rumuzlu üyeden alıntı
Kasko ve zorunlu trafik sigortası şirketinize davayı ihbar edin, şöyle ki;
HMK
İhbar ve şartları
MADDE 61- (1) Taraflardan biri davayı kaybettiği takdirde, üçüncü kişiye veya üçüncü kişinin kendisine rücu edeceğini düşünüyorsa, tahkikat sonuçlanıncaya kadar davayı üçüncü kişiye ihbar edebilir.
efendim konuyu tam anlatayım 08-01-2003 kazanın oldugu tarih polis geldi tutanak tuttu ehliyet ruhsat trafik sigorta poliçe fotokopilerini verdim ayrıldık karşı taraf aracı hasarını kendi kaskosundan alıyor karşı kasko şirketi zamanında trafik sigortamızdan istemeyip dava açıyor dava tebligatı bize geldiginde kendi sigorta şirketini aradım avukat hanım bizim davaya katılmamıza gerek olmadıgını bunun fahiş masraf nedeniyle anlaşamadıgını söyledi bizde ilk celseye katılmadık 5 gün sonra telefonla aradıgımda kendilerinin zaman aşımı itirazında bulundugunu bizim itiraz etmedigimizi söyledi yanlış yönlendirme kurbanı olduk ilk celseye katılmadıgımız için zaman aşımı kabul etmedi davayı kaybetmişiz şimdi sorun şu davada sürücünün adı yanlış adresi yanlış sürücü hakkında hakkıda icra yok burda nasıl bir yol izlemeli davayı red etmeliyiz yanlış isimle açılmış dava red edilirmi bu tarihe kadar resmi olarak hiç bir karar bize ulaşmış degildir icrayamı yoksa 2008 de sonuçlanmış davayamı itiraz etmeli