Abonesiz Elektrik Kullanımı
Öncelikle merhaba. Başıma gelen talihsiz bir olay yüzünden aylardır sıkıntıdayım, bana yardımcı olacağınızı umuyorum. Olay tarihinde öğrenciydim ve arkadaşlarımla birlikte bir dairede kiralık olarak yaşıyorduk. Dairede elektrik faturası vermiyorduk, çünkü abonesiz olarak kullanıyordu. Benim bundan haberim yoktu tabi öğrencide olunca durumu kurcalamıyordum; lakin 27 Ağustos 2013 tarihinide ben tek başıma evdeyken, çedaştan bir yetkili gelip elektiriğin abonesiz olduğunu ve derhal abonelik yaptırmam gerektiğini söylediler, ayrıda sarı bir kağıda bunun rutin bir kontrol olduğunu belirtip kişisel bilgilerimi yazıp tutanağın bir kopyasını bana verdi. Ben durumun ciddiyetini anlamadım ve 30 Ekim 2013 tarihinde bana icra dairesinden mektup geldi, mektupta 4700 civarında borcum olduğunu avukat masraflarıyla 5600 tl ödemem gereken miktar olduğunu görünce beynimden vurulmuşa döndüm. Borca itiraz dilekçesi yazsam da bir sonuç çıkmadı ve borç artarak üstümde hala. Kullanılan elektiriğin büyük kısmını ben kullanmadım, evde kalan diğerleri kullandı. Evde, benimle birlikte 4 kişinin daha ikametgahı vardı. Sorum şu:
Ben bu borcun altından nasıl kalkabilirim yani borcu diğerleriyle nasıl paylaşabilirim. Dava açsam kazanır mıyım, avukat mı tutmalıyım?
Bir de ben 2 ay sonra öğretmen oluyorum. Söz konusu borç, benim memuriyetime engel teşkil eder mi? Yani borcun yaptırımı nasıldır? İlgilerinizi acilen bekliyorum, teşekkür ederim.
Cevap: Abonesiz Elektrik Kullanımı Lütfen Yardım
Lütfen, zor durumdayım. Ilgili sorularıma cevap vermenizi bekliyorum.