Öğretim Görevlisi Yurt Dışı Görevlendirme veya Aylıksız İzin
Merhaba
Bir üniversite de 2,5 yıllık öğretim görevlisiyim. Tübitak'tan 12 aylık yurt dışı araştırma bursu kazandım. Bunun için üniversiteden görevlendirme talebinde bulunma hakkım var mıdır? Olumsuz yanıt aldığım taktirde aylıksız izin alabilir miyim ? Bu gibi durumlarda üniversitenin takdir kullanma hakkı var mıdır ? ( yönetmeliği öğrenci yararına değerlendirmek). Bu konuda ki görüşlerinize ivedilikle ihtiyacım var.
Saygılar.
Cevap: Öğretim Görevlisi Yurt Dışı Görevlendirme veya Aylıksız İzin
Hocam merhabalar.
Ben avukat değilim sadece bildiklerimle yardimci olmaya calisiyorum.
Araştırma görevlisi olsaniz enstitü üzerinden tüm islemleri yapabilirsiniz. Fakat öğr.gör. olduğumuzdan iki işlem birbirinden farklidir, bir yandan lisansustu eğitimini dilekçe ile bu bursu göstererek donduracaksiniz. Başka bir dilekçe ile personel daire baskanligine izin(yolluksuz yevmiyesiz ama aylikli) isteğinde bulunacaksiniz.
Normalde öğretim görevlisi iki farklı şekilde görev alabilir.
1.kadrolu iseniz uzun sureli izin alabilirsiniz
2.sözleşmeli iseniz en fazla bir defa için 3 ay alabilirsiniz ve her defasında izin uzatilmali.
Ayliksiz izne gelince hizmet sureniz daha fazla olmali diye biliyorum.
Çoğunlukla öğretim görevlilerin bu gibi girişimlerine sicak bikilmaz (Lisansüstü eğitim ya da araştırma yapma gibi. ). Nedeni ise siz ders vermekle mukellefsiniz.araştırma değil.
Ama size bir onerim var. Tubitak size bir yazi verebilirse (...burs kazanmistir gerekli izinlerin verilmesine .....) o zaman yönetim belki yardimci olabilir.
Kolay gelsin.