Cevap: Kapora parasi iptali
İmzaladığınız sözleşmeye göre vazgeçen taraf 27bin TL ödeyecekse sizden para talep etmeleri anormal değil.Ayrıca yüksek miktarda kredi çıkarmak için emlakçıyla beraber yaptığınız gerçeğe aykırı fatura kesimi de baş ağrıtma ihtimali olan bir konu.Elinizdeki sözleşmeyi bir avukata göstermeniz mantıklı bir hareket olur.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
İmzaladığınız sözleşmeye göre vazgeçen taraf 27bin TL ödeyecekse sizden para talep etmeleri anormal değil.Ayrıca yüksek miktarda kredi çıkarmak için emlakçıyla beraber yaptığınız gerçeğe aykırı fatura kesimi de baş ağrıtma ihtimali olan bir konu.Elinizdeki sözleşmeyi bir avukata göstermeniz mantıklı bir hareket olur.
Peki ,
Sozlesmeyi imzalayan annem ve kredi ve tapu benim adima olacakti bu onem arz eder mi? Ayrica noter onaysiz bir sozlesme?
Son olarakta fatura kesme olayi fikrini ev sahibi olan muteahhit verdi.
Her sözleşme noter onaylı olmak zorunda değildir.Şu anda anneniz sözleşmeyi imzalayan olarak sorumluluk sahibi gözüküyor.Usulsüz fatura kesme fikrinin kimin verdiği önemli değil.Dediğim gibi sözleşmeyi görmeden çok net bir şey söylemek zor lakin karşılıklı imza edilmiş ve cayma bedeli konmuş sözleşmeye uymak durumundasınız.Bunun dışında maliyede olaya dahil olursa faturayla alakalı adli ve idari cezalar söz konusu olabilir.Bunun fikrini onlar verdi diyerek adli yada idari bir yaptırımdan kurtulmak elbette mümkün değil(arkadaşım söylediği için hız yaptım, bana fikri karşı taraf verdi usulsüz fatura kullandım vs. gibi).En sağlıklı yaklaşımı sözleşmeyi inceleyen ve tüm ayrıntıları bilen bir avukat verebilir.Kolay gelsin.
Satış gerçekleşmediği sürece kaporanızı ve emlakçı komisyonunuzu geri alabilirdiniz.Ancak işi bildiklerinden cayma bedeli koymuşlar ve çok yüksek tutmuşlar.Geçmiş olsun...