Annem babam engelli askerlik durumum
Öncelİkle İyİ gÜnler. Adim hÜseyİn. 19 yaŞindayim henÜz ancak askerlİk adina bİr maruzatim olacak sİzlere. Babam %80 zİhİnsel ÖzÜrlÜ (raporlu) annem İse %60 bedensel ÖzÜrlÜ (raporlu) ve ben tek ÇocuĞum. Askerlİkten muaf olmak İÇİn yeterlİ bİr sebep mİdİr? ÇÜnkÜ ben olmazsam kendİlerİne bakmalari baya gÜÇ. Babannem bİze bakti ben İŞe baŞlayana kadar hep. Onun emeklİ maaŞiyla geÇİndİk ve 1 evİmİz de kİradaydi. Ayrİyeten 3 ay'dan 3 aya aldiklari maaŞ -kusura bakmayin- kİmseye yetmİyor "yetmez de" sİzlerden rİca edİyorum cevaplarsaniz sevİnİrİm. Askerden muaf olma durumum var mi? Var İse nasil bu hakkimi kullanabİlİrİm? Ayrİyeten 2. Bİr sorum da benİmle bİrlİkte 1 arkadaŞim da Çocuk esİrgeme kurumundan devlet memurluĞuna alindi benİ devlet memurluĞuna alsinlar demİyorum İllakİ ama hakkimla da gİrebİlİrİm sinava gİrerek ancak eĞer devlet memuru olursam aİlemİ beyan ederek mesela hakkari'ye atandim. Kendimi, ailemin yaninda aldirabiliyor muyum? EĞer aldirabİlİyorsam ne kadar vakİt de? Asaletİ tasdİk olmasini mi beklemelİyİm herkes gİbİ tayİn İstemek İÇİn veyahut Özel bİr durum mevcut mu? İlgİnİz ve alakaniz İÇİn teŞekkÜrler. İyİ gÜnler dİlerİm.
edit: babam 60 annem ise 45 yaşında kendilerine bakmaları oldukça güç yaşları da ilerledi ve babam mesane kanseri. aynı zaman da karaciğer de de kitlesi var. yani bunlara dair de raporlar elimizde mevcut. yanlış anlamayın, vatan hainliği değil benimki askerden de korkmuyorum tek derdim ben askere gidersem onlar ne yapacak? bana dair samimiyet problemi yaşarsanız empati kurmanızdan yanayım. iyi günler dilerim tekrar
Cevap: Annem babam engelli askerlik durumum
LÜtfen cevap versİn bİrİ ya
Cevap: Annem babam engelli askerlik durumum
Engelli yakını olanlara askerlik ile ilgili muafiyet yok. Türkiye nüfusunun %12.5 i engelli Buda 9,5 milyon engelli demektir.
Buda suistimal edilecek kadar yüksek bir rakam. Aslında bazı ülkelerde askerlik hizmeti sosyal yardım yerlerinde çalışılarak yapılabiliyor. Türkiye dede bu yapılabilir.
Anne ve babanız için devletten yardım alarak bakıcı tutma şartlarını taşıyorsanız bunun için müracat edebilirsiniz. Aksi halde valiliğe yada kaymakamlığa başvurursanız sizin için çözüm üretebilirler. Yada yaşlı bakım evlerinde kalabilirler.
Memur olursanız Anne ve babanızın olduğu yerleşim yerine tayininizi isteyebiliyorsunuz. Yalnız hangi kurumda memur olacağınız önemli bu konuda her kurum düzenleme yapmak zorunda.