Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması talebinden vazgeçilebillir mi?
Ceza davasında Mahkemenin başında Müşteki sanık Beraat kararı çıkması neredeyse kesin bir davada Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararını kabül etmiş. Yargılama devam ediyor. ve Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması talebinden vazgeçmek istiyor. Bu mümkünmüdür?
Ayrıca şahsın daha önceden almış olduğu Hagb kararı var. Hagb kararı temyiz edilemiyor ama bu karar ile ilgili dosya başka nedenle temyiz edilmiş.
Bu durumda sanığın hakkında daha önceden verilmiş kesinleşmiş bir karar olmadığından bahsedilebilirmi. Yukarıda bahsettiğim vazgeçmeyi bu ilk karara dayandırabilirmi?
Hagb talebinden vazgeçme talebi red olursa , karardan sonra kendi hakkında daha önceden verilmiş bir Hagb kararı verildiğini bu nedenle kendisi hakkında Hagb kararı verilemeyeceğini ileri sürerek itirazda bulunabilirmi?
Yada mahkemeye, ben şahsa karşı tarafa karşı suç işlemedim ama verdiğiniz karardan sonra suç işleyeceğim derse:DD yada ben suç işlemeye meyilliyim bu yüzden bana Hagb kararı verilemez dese, Mahkeme bunu Sanık suç işlemeye meyilidir dieyerek hükmü açıklarmı?
Cevap: Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması talebinden vazgeçilebillir mi?
Sanık yargılamanın her aşamasında hagb talebinden vazgeçebilir, bu karar hakîmin kabulüne bağlı değildir. Buna rağmen hagb kararı verilirse itiraz üzerine hagb kararı kaldırılır. Hagb kararlarında hüküm açıklanmamış olduğundan bir kesinleşmeden söz edilemez, hükmün açıklanması üzerine karar temyiz edilebilir.
Cevap: Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması talebinden vazgeçilebillir mi?
Karlı taraf için;
Karşı tarafında hakkındada önceden verilmiş Hagb kararı var. aynı şahısla olan önceki davadan dolayı
Daha önceki dosyanın celp edilmesini talep edilmiş ama dosya yargıtayda olduğundan celp edilememiş. önceki Hagb kararı uyaptan çıktısı alınarak mahkeme dosyasına girmiş, ve şimdiki davadan Hagb talebi var ve suçu sabit.
Aslında normalde şahıs hakkında önceden verilmiş Hagb kararı varsa ve tekraren kasıtlı suç işlediğinde Hagb verilmez daha önceki dosyayada ihbarr yapılır önceki hükümde açıklanır. olması gerekir.
Benim kafamı karıştıran dosyanın yargıtayda olması.