Özel Okul Zorla Öğrenci Okutuyor!
Merhaba hukukçu abilerim...
İsmini vermek istemediğim bir özel okul 6.sınıfta öğrenci alıyor bursluluk sınavıyla.3 yıl her şey güzel fakat 8'in sonunda siz iyi bir lise kazanıyorsunuz ve bursunuzu kestirip başka bir okula gitmek istiyorsunuz.Okula bunu bildiriyorsunuz ve cevapları şu;
-Eğer okuldan ayrılırsanız 3 yıl boyunca sizin için yaptığımız bütün burs miktarını %50 faizi ile alırız ya da okula devam edersiniz...
Kuzenimde bu durumdan mağdur oldu. Bu yasal mı? Ne tür çözüm önerileriniz var?
Cevap: Özel Okul Zorla Öğrenci Okutuyor!
%50 faizi bilmem ama yaptığı burs indirimini geri istemesinin normal olduğunu düşünüyorum.
Okula kayıt olurken bu konu kayıt sözleşmesinde yazıyor mu yada sözlü olarak söylendi mi?
Hocam kayit yaptırmaya beraber gittik birkaç kagit imzalattilar.Bende sordum ne diye prosedür dediler.Sanirim o kagitta yaziyormus...Yani çözüm yok mu simdi...
Not: Okul para için dava aciyormus bizde karsi dava açsak falan bi çözüm olur mu
Öğrencilere verilen bursların elbette belli şartları vardır.Bu ilköğretim öğrencilerinden, doktora yapan öğrencilere kadar geçerlidir.İmzaladığınız evrakta bu bursu hangi şartlarda kabul ettiğiniz yazmaktadır.Eğer burs için imzaladığımız belge ve sözleşmeleri tek taraflı feshetmek isterseniz elbette sizden eğitim masraflarını talep ederler.Bunda anormal bir durum yok.
O belgelerin kopyaları sizde yok mu? Kurumdan sözleşmelerin kopyalarını isteyin. Onları okuyarak karar verin.