İş yerimde çalışmadığı halde çalıştığını beyan edip beni mahkemeye vermiş
küçük bir işletme sahibiyim bir avukat abimizin sözlü kefilliği ile bir arkadaşına mal verdim ve benim malımı kendi arabasıyla gezip satıyordu.fakat 1 senenin sonunda aldığı malların parasını ödemedi.elimde imzalatmış olduğum senet vardı mahkemeye verdim kazandım adamın üzerine bir şey olmadığı için hiçbirşey alamadım.fakat bu borçlu olan kişi beni mahkemeye vermiş işyerimde çalıştığını beyan etmiş.birde benden fatura defterimi istemişti mal verdiği kişilere benim adıma fatura kesti.beni mahkemeye veren kişi herhangi bir hak kazanırmı nasıl bir yol izlemeliyim.
Cevap: İş yerimde çalışmadığı halde çalıştığını beyan edip beni mahkemeye vermiş
Faturanızı kullandırmanız bu davada sizi zorlar. Sanki sizin pazarlama elamanınız gibi olmuş. Ama tabi ki bu durum davayı kazanması için tek başına yeterli değil.
-aranızda bir sözleşme varmı?
-İmzalattım dediğiniz senetleri neye karşılık düzenlendiğine dair bir belgeniz var mı?
-teslim ettiğiniz mallara karşı tutanaklar varmı
Buradan davanın sonucu hakkında yorum yapmak zor. Her türlü belgenin göz önünde bulundurulması gerekir.
Cevap: İş yerimde çalışmadığı halde çalıştığını beyan edip beni mahkemeye vermiş
Aramızda herhangi bir sözleşme yok.mallari teslim aldığıni gösteren musteri fişleri var elimizde.kesinleşmiş olan bir mahkeme kararımiz var.benden mal alıp sattığını bilen şahitlerimiz var bunlar yeterli olmazmi acaba.
- - - Updated - - -
Ödemeleri banka havalesi olarak yapıyordu banka dekontu var
Malları müşteri fişleriyle birlikte kişiye imza karşılığı teslim etmişseniz ve bahsettiğiniz şahitleriniz de durumu desteklerse, (Özellikle sözüne güvenip mal verdiğiniz avukat arkadaşta size şahitlik yaparsa delil bakımınından eliniz güçlenir. Sonuçta bu kişinin sizden mal aldığına ve buna karşılık elinizde alacağınıza ilişkin kararda varsa size yardımı olur.
Teşekkür ederim Koray bey..