İkale Sözleşmesi Nekadar Geçerli ?
Merhabalar ; Ben 5 yıldır özel sektörde çalışmaktayım iş yerinin mali sıkıntıları sebebiyle 3 ay maaşlarımızı alamadık ve iş yeri sahibi bana ve diğer arkadaşıma ikale sözleşmesi diye bir sözleşmeye imza attırdı. Bu sözleşmede alacağımız tazminat 8 taksite bölünmüş fakat bize tamamını vereceğini söylemişti biz şimdi iş mahkemesine başvurarak hakkımızı arayabilir miyiz. Teşekkür ederim.
Cevap: İkale Sözleşmesi Nekadar Geçerli ?
Arayabilirsiniz elbette ama yaptığınız sözleşme sizi bağlar, 8 taksitte ödemeyi kabul etmişsiniz. Ayrıca açacağınız davanın sonuçlanma süresi 8 taksitin tamamlanma süresinden daha uzun olacaktır.
Erdoğan bey ilginize çok teşekkür ederim fakat ilk taksitin vadesi 40 gün geçti ve ödenmedi beklememi tavsiye eder misiniz ?
İşyerinizle konuşup ödemeyi yapmamaları halinde dava açacağınızı bildirebilirsiniz.
Açacağınız davanın ortalama sonuçlanma süresi 1,5 yıl , üzerine temyize gitseler en az 1 yıl da o sürer.
Elbette karar sizin,
Sözleşmeyi ihlal etmiş direkt icraya vermenizi öneririm itiraz ederse o zaman dava açarsınız bir de %20 tazminat yer en azından belki göze alamaz itiraz etmez.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşmeyi ihlal etmiş direkt icraya vermenizi öneririm itiraz ederse o zaman dava açarsınız bir de %20 tazminat yer en azından belki göze alamaz itiraz etmez.
İcra inkar tazminatı %40 diye okuyordum hep. Buradaki özellik nedir?
Artık o oran yüzde 20 ye düşürüldü