İddianamede gerçeğe aykırı deliller
şikayetten sonraki tarihlerde vuku bulması akılı olan insan için şikayete konu olaylar gerçek olmadan 6 ay önceki delilleri savcılık iddianameye yazmıştır. ve şikayetçiyle el ele iddianame yazmış ve açılan davada avukat gibi davranarak mücadele etmiştir. sonunda hakimler gerçeği bildiğinden ceza vermediler son gelen 3 ncü hakim bu şikayetten çok eski tarihli delili kabul ederek ceza verdiler dosyam incelemede. beyan dilekçesi yazdım. merak içindeyim hakim bunun yargıtaydan döner dedğinide rahatlamıştırm. fakat bugün yapılan ve tarihi belli fiilden yapılan şikayetten dolayı 6 ay öncesinin farklı konulu olayı delil kabul edilirmi. saygılarımla.
Cevap: İddianamede gerçeğe aykırı deliller
Savcinin yaptigi yanlis degil. Savci zaten davada taraftir. Kamuyu temsil eder. Yani sizi suclayacak delilleri sunacak mahkeme tarafsiz olarak karar verecek.
6 ay oncesinin delili demissiniz ama konu nedir pek bahsetmemissiniz. Konuyu biraz acarsaniz daha iyi bir cevap verebilirim. Somut bir belge ise 6 ay falan farketmez ancak sikayete bagli bir sucu 6 ay once sikayet etmeyipte 6 ay gectikten sonra sikayet etmisse karsi taraf buna zaten itibar edilmez.
kişi öğretmen ablamdır ailevi olaylardan dolayı okuluna bilgi istemi talepli olarak mail attım. 30 gün sonra kısaca bilgi verildi. hiç bir inceleme soruşturma olmadı. ablam savcıya şikayet etti. savcıda konu mailden 6 ay önce atılmış mailllerden dolayı yapılmış başka soruşturma dosyasını delil yaparak zaten ablama yakın olduğundan dolayı iddianameye bu 6 ay önce başka maillerden dolayı yapılmış soruşturmayı delil yaptı. hakime anlattım oda ceza verecekken iptal ederek yeniden bilgi istedi fakat yine aynı dosya geldi. uzun sürede yeni delil bulunamadı 3 ncü yeni gelen hakim hatır ile ceza verdi. buna ceza olurmu.bu kumpas değilmidir. bozulacağına eminim. fakat fikriniz nedir.dosya incelemede yazı yazdım ek başka dilekçe yazmamı istermisiniz. saygılarımla...
bu sahte delil uydurma kapsamında değerlendirilmezmi. veya suç delillerini uydurarak iftira atmak suçunu oluşturmazmı. sygılarımla..
Sahte delil uydurma derken ne uydurmuslar ki? yazmadiginiz birsey, sizin yapmadiginiz birsey varsa itiraz edin. Ancak su an icin sonuc yok. Suclamanin mahiyetini yazmamissiniz ama ozel hayatin gizliligini ihlal sanirim. Hakaretten falan bahsetmiyorsunuz. Savcinin tarafli davranmasi sorun degil cunku zaten konumu geregi taraftir. Daha once de sikayet edilmissiniz. Zaman asimi yok.
Gene de iciniz rahat degilse saygi cercevesinde mahkemeye yazin derdinizi. Ancak suclama yaparken dikkatli olun. Eger suclama yapacaksaniz ispat yukumlulugu sizdedir.