Sözleşmesiz İşyeri Devir.
İyi günler sayın yetkili;
1 Aralık tarihinde içinde hiçbir ayrıntısı bulunmayan bir sözleşme ile bir restorant devir aldım. Devir aldığım dükkan 2 ortaktı. Ortaklarlar aralarında anlaşamadığından dolayı devir ettiler. Devir ederken yazılı değil ama sözlü olarak aynı restoranttan devir aldığım yakınlarda açmayacağına söz aldım. Bu konuda sadece şahit var diğer ortak da şahit oluyor. Ortaklardan biri 300 metre ileride aynı restoranttan açtı ve bana satarken ben dükkandaki malzemeyi değil 8 yıllık birikimimi ve müşterilerimi satıyorum diye söylemesine rağmen eski müşterilere gidip onların bir kısmını kendine bağladı. Bu konuda beni gerçekten ciddi zarara uğrattı. Acaba yasal yönden yapabileceğim bir şey var mı?
Cevap: Sözleşmesiz İşyeri Devir.
Maalesef aranızdaki anlaşmayı sözleşmeye bağlamanız gerekirdi. Size yakınında işletme açmayacağı yönündeki şifai sözü şahitlerle kanıtlasanız bile elinize ne geçecek? Sonuç olarak size verilen söze uyulmaması durumundaki yaptırımları konuşup bir sözleşmeye bağlamamışsınız. Ayrıca size söz veren kişi sözüne sahip bir kişi olmadıktan sonra siz boşa kürek çekersiniz. Adam sizle sözleşme imzalamış olsa bile kötü niyetli olduktan sonra kendi adına değil, bir yakınının adına yine açar size rakip işletmeyi.