Varlık yönetim şirketinin tekrar ödeme istemesi
Bir bankaya olan borcumun bu şirkete devr olduğunu öğrendim ve görüşerek anlaştığım miktarda borcumu ödedim fakat bana borcumu ödediğim halde ibranamem verilmedi şimdi bende borcumun dışında para isteniyor ve bu istedikleri paranın olmayan avukatı icra dairesine gönderip bana gereksiz masraf arz ederek benden tekrar borcumu dışında para istiyorlar,ibranememi istiyor ve icra dairesinden borçlu dosyamı ben kapatacağım diyorum hayır ibranamenizi vermiyoruz diyorlar borcumu ödediğim halde,bu konuda mağdurum ve dolandırıldığımı düşünüyorum,benden talep edilen borcumun dışında olan bir miktar olduğunu biliyorum,cunki şirket tarafından bu şekilde olduğu yani borcum dışında olan bir miktar olduğu ifade edilmiştir,Lütfen bana haklı olabileceğim bir yol gösterin
Cevap: Lütfen Yardımcı Olun...
ibraname almaniz gerekirdi. Almadiginiz icin sirket sizden borcun tamamini kapatacak kadar para tahsil edebilir ustelik hergun faiz isler. Bence biraz daha uzlasmaci davranarak bir miktar daha odeyin ve borcun tamaminin kapandigina dair ibraname alin.
Cevap: Lütfen Yardımcı Olun...
Alıntı:
istedikleri paranın olmayan avukatı icra dairesine gönderip bana gereksiz masraf arz ederek benden tekrar borcumu dışında para istiyorlar
Bu kısmı biraz açarmısınız, ne tür masraflardır bunlar?
Cevap: Varlık yönetim şirketinin tekrar ödeme istemesi
Beni aradılar 600 lira verirsen borcunu kapatkriz dediler.Ben bu parayı borcum olan bankaya bu şirket adına yatirdim.Daha sonra benden bir gün zaman istediler paranın hesaba geçmesi için.Bir sonraki gün aradığında bana ibraname mi veremeyeceklerini söylediler.Şimdiki dosyayi icra dairesine sevk etmişler maaş haczi için.Ben de onlara ben size borcumu ödedim buna dair bana ibraname mi verin ben icra dairesinden dosya mı kapatabilirım dedim.Onlar hayır bu dosya icra dairesine gönderilmiş siz 300 lira daha yatıracaksınız biz oraya avukat sevk edeceğiz,avukat masrafı için bu parayı sizden istiyoruz. Yani kısacası benim icra dairesinden dosya harcı yatırarak kapatabileceğim borcuma gereksiz yere avukat göndererek benden fazla para talep ediyorlar. Bu şirkete karşı ödedim borcumun dekontu elimde ne yapabilirim lütfen bana yardımcı olun
- - - Updated - - -
Lütfen Yardımcı Olun
Dekontunuzla icra dairesine gidin dosya hesabı yaptırın.
Alıntı:
byblade rumuzlu üyeden alıntı
Beni aradılar 600 lira verirsen borcunu kapatkriz dediler.Ben bu parayı borcum olan bankaya bu şirket adına yatirdim.Daha sonra benden bir gün zaman istediler paranın hesaba geçmesi için.Bir sonraki gün aradığında bana ibraname mi veremeyeceklerini söylediler.Şimdiki dosyayi icra dairesine sevk etmişler maaş haczi için.Ben de onlara ben size borcumu ödedim buna dair bana ibraname mi verin ben icra dairesinden dosya mı kapatabilirım dedim.Onlar hayır bu dosya icra dairesine gönderilmiş siz 300 lira daha yatıracaksınız biz oraya avukat sevk edeceğiz,avukat masrafı için bu parayı sizden istiyoruz. Yani kısacası benim icra dairesinden dosya harcı yatırarak kapatabileceğim borcuma gereksiz yere avukat göndererek benden fazla para talep ediyorlar. Bu şirkete karşı ödedim borcumun dekontu elimde ne yapabilirim lütfen bana yardımcı olun
- - - Updated - - -
Lütfen Yardımcı Olun
Anladığım kadarıyla borcunuz yasal takibe girdikten , yani size icra dairesinden ödeme emri geldikten çok sonra siz kurum ile görüşüp bankaya ödemeyi yaptınız , doğru mu?
İcra dairesinde görülen borç miktarı neydi ödemeyi yapmadan önce?
Ilgileriniz için çok teşekkür ederim. Uyap tan baktım bu gün 799 lira görünüyor,icra dairesine gittiğimde elimdeki dekontla bir sonuç alabilir miyim
Alıntı:
byblade rumuzlu üyeden alıntı
Ilgileriniz için çok teşekkür ederim. Uyap tan baktım bu gün 799 lira görünüyor,icra dairesine gittiğimde elimdeki dekontla bir sonuç alabilir miyim
Ben icra dairesinde öğrenebileceğiniz güncel borcun tamamı ödendikten sonra ( önceki ödediğiniz ve kalan fark) dosyayı ancak kapatabileceğinizi düşünüyorum
Yani yapabileceğim,elimdeki dekont ile icra dairesine giderek oradaki varsa güncel borcum ile farkını odedigimde bu sikintidan tamamen kurtulabilirim,haklı mıyım?