Merhabalar, benimde konum sorunlu olduğumuz kiracımız ile ilgili, konuyu kısaca anlatayım.
Bir yıllık bir kiracımız var, girişinde 600 TL depozit aldık, sadece kağıt üzerinde kira kontratı ile sözleşme yaptık ve sadece benim ve kiracımızın imzaları var (başka resmi bir belge imza vs bulunmamaktadır). Bu kira sözleşmesi kiracıda ve muhtemelen yırtıp attı.
Kiracımız yaklaşık 5 aydır (kiraları elden alıyorduk) kiramızı vermiyor ve 2000 TL civarı sadece kira borcu var.
Ayrıca kiracımızın üzerinde olmayan (abonelik rahmetli anneannem üzerine) elektrik ve su faturalarınıda ödememektedir ve bunlarda yaklaşık 600 TL civarında borç teşkil etmektedir. Fakat doğalgaz faturası eşinin adına gelmektedir.
2 ay önce kiraları helal ediyoruz, evimizi boşaltın, faturalarınızı ödeyin, eğer evdede bir sorun yok ise size 600 TL'nizi bile vereceğiz diyerek güzel uslublu bir şekilde evimizi boşaltmalarını istedik. Fakat kiracımız bu gibi durumları anladığım kadarıyla çok iyi bildiğinden dolayı, bizim birşey yapamayacağımızı bilip (evde annem ve ben yaşıyorum sadece) elektrik ve su faturalarını ödemiyor ve sürekli kestirsekde bir sucu ya da elektrikçi çağırarak biz yokken tekrar bağlatıyor. Evdende hiçbir şekilde çıkmıyor.
Aynı zamanda annemin dizlerinde kireçlenme var ve doktorların dediğine göre yokuş/merdiven inip çıkmaması gerekiyor. Bu sebeple benim önümde olacak olan evlilik durumumdan dolayı annemde kiracının şu anda bulunduğu zemin kata taşınması gerekiyor.
Bu konuda ne yapabiliriz? Kiracının bize olan zararı 3000 TL'yi aşacak hiçbir şekilde çıkartamıyoruz. Annemin sağlık problemleri ayrı bir dert olarak yine başımızda. Bu gibi bir durumda olan biz için ne yapılabilir? Bu kiracıdan nasıl kurtulabiliriz? Konu hakkında bilgilendirme ve yol göstericilik yaparsanız çok sevinirim.