HAGB ve Memurluk Hakkında
HAGB nedeniyle türk silahlı kuvvetleri ve emniyet genel müdürlüğü (sivil memurlar hariç ) alım ilanlarını hepiniz görmüşsünüzdür. 657/a-5 suçlarını işlememiş olmak arşiv araştırması olumlu olmak yazar.
Yine hakimlerin, savcıların, avukatların ortak görüşü Hagb'nin ilk atama konusunda tsk, egm, mit haricinde çalışacak olanlar için engel olmadığı hatta arşiv araştırması konusuna da dahil olmadığı bilinir.
Bir duruşmada sanıksanız ve suçunuz ispat edilsin veya edilmesin hakimler bazen kolaya kaçarak hagb verebilmektedir ki bunu ben kendi davamda yaşadım :) Hakim bana tam 5 dakika boyunca hagb ve memurluğu anlattı. Bende tonla yükle suçsum oldumu ispat etsemde hagb aldım. Hakim babadır ya avukatımında yönlendirmesi hakimlik makamının verdiği güvenle hagb dedik eyvallah dedik.
Şimdi ben bir kuruma atandım malumunuz bir konumda var. Buradan ulaşabilirsiniz. ve adalet bakanlığı atamamı iptal ederek gücünü hagb'den aldığını tebliğ kağıdında belirtmiştir.
Sonuç sayın avukatlar lütfen savunmasını yaptığını kişilere artık hagb memuriyete engel değildir demeyin lütfen.
sayın hakimler insanları hagb ikna edeceğinize makamınızla ve davranışlarınızla suçsuz insanların gözlerini hapise tıkarımla korkutup hagbye boyun edireceğinize bırakın temyiz etsinler.
Biliyorum hagb alan gerçek suçlular olduğu gibi sırf makama güveninden mahkemenin tarafsızlığını yitirdiği endişesiyle hapise düşme korkusundan masumlarda hagb ye boyun eymektedirler.
Hagb gerçek suçlular için ne kadar ikinci bir şans olsada ne yazıkki masumları 5 yıl süreyle tecrit eden, aile ve çevresinde mahkum sıfatını giydiren bir uygulamadır.
Sonuç :
HAGB arşiv araştırmanızı olumsuz sonuçlandırıyormuş ( HAGB ve Adli Sicil Açıklaması aşağıda ek olarak verilecektir. )
Arşiv araştırması yönetmeliklerde yazdığı gibi Arşıv araştırması : Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit olup olmadığının mevcut kayıtlardan saptanmasını denilirken
hagb bağlayan kısımda ise (13) (Ek fıkra: 06/12/2006 - 5560 S.K.23.md) Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı, bunlara mahsus bir sisteme kaydedilir. Bu kayıtlar, ancak bir soruşturma veya kovuşturmayla bağlantılı olarak Cumhuriyet savcısı, hâkim veya mahkeme tarafından istenmesi halinde, bu maddede belirtilen amaç için kullanılabilir.
denmektedir. Lakin kurumların bu konuya ne kadar dikkat ettiğide başıma gelenlerden anlaşılmaktadır.
Hatalarım varsa affedin yorumlarınız varsa gönderin ama durum budur.
Cevap: HAGB ve Memurluk Hakkında
Kardeş aynı durum benim başımdada var hakim evet birşey olmaz diyor.ama adalet bakanlığında sıkıntı yani benimde ikm ye atamayı yapmadılar güvenlik sorusturmasi olumsuz diye
senin dava ne durumda bir avukatına sorsana ne zaman verecekler kararı yd red aldın ama kesin karar ne zaman bir sor uyapta bir göz at adalet bakanlığı hakim veya savcı almıyor sonuçta hagb engel olmaması gerektiği halde engel çıkartıyorlar.
benimde hagb kararım var kkk işçi olarak atanmama sıkıntı cıkar mı