Cevap: Müdür kadromu iptal etti
deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyoruz.
sınava katılma koşullarını taşımayıp katılan ve sınavı kazanıp atanan müdürler 6360 sayılı büyükşehir kurulması ile ilgili kanunla devir olduklarda belediyelerde üvey evlat muamelesi görüyor ve atamaları kazanılmış hakları gasp ediliyor . bir çok arkadışımız bu konuda mağfur.
konu hakkında bilgisi olan üyelerden hukukçulardan degerli katkılarınızı bekliyoruz .
- - - Updated - - -
memur atamaları ile ilgili donanımlı ege bölgesinde avukat tavsiye edermisiniz.
Siz kurumunuza görevde yükselme sınavına girme talebinizi iletince,kurum kendi bünyesinde kurmuş olduğu sınav kurullarında belge üzerinden durumunuzu inceleyip,sınava giriş şartlarını taşıyıp taşımadığınız konusunda size yazılı olarak bildirmek zorundaydı.Eğer bunu kurum yapmamışsa bu durum sizin değil kurumun hatasından kaynaklanmaktadır.Aynı durum benim başıma da gelmişti.Kurum sınavı kazanmama rağmen atamamı yapmadı.İdare Mahkemesine dava açtım ve davayı geriye dönük parasal ve özlük haklarmın iadesiyle kazandım.
Danıştay bu konuda çelişkili kararlar vermektedir.Siz de 60 gün içerisinde idare mahkemesine iptal davası açmanız gerekir.Sanırım davayı kazanırsınız.
metehan bey , kazandığınız davanın mahkeme kararını verebilir misiniz. .
tşk
Bana özelden mail adresini yaz.Ben mahkeme kararını size göndereyim
tecrübeli üyelerimizden bilgiler beklyoruz.