Babaannem arsayı babam olmadan satabilir mi?
beyler acil yardıma ıhtıyac var konu cok cıddı . konuyu anlatayım sımdı 1 ev 1de arsa var ev harabe gbı ama arsa buyuk bu arsada babaannemle babamın hakkı var babaannemın 2 babamın 1 hakkı var 3 bolunuyo dedem öldu . baya oldu ölelı . babaannem bu evı satmaya calısıyor baska bırısının uzerıne gecırmeye calısıyor babama bırsey bırakmamaya calısıyor neden dersenız babam uvey evlat red dı mıras yapamıyor yanı baska yol arıyor sımdı sıze sorum su babamın ıznı olmadan bu arsa satabılırmı babaannem ,? mesala bır yere borclanıp arsayı hacız ettırse veya mahkemeye verse o arsayı satabılırmı ? satmama nedenımız arsa buyuk ve suanda degersız dahada degerlencek acıl yardım beyler cok onemlı cıddı konu
- - - Updated - - -
bu nasıl hukuk sıtesı kımse yokmu ?
Cevap: Babaannem arsayı babam olmadan satabilir mi?
Öncelikle "bu nasıl hukuk sitesi kımse yokmu ?" Yaklaşımınız hoş değil.
Anladığım kadarıyla dedenizin vefatından sonra babaanneniz ile babanıza miras olarak arsa ve ev kalıyor. Bunlar miras işlemlerinin ardından hissedarlarına (yani babaanneniz ile babanıza) tapu tescilleri yapıldı.
Bu durumda babaanneniz sadece kendi hisse oranında satış yapabilir. Yani sadece kendi payını satabilir.
Alıntı:
Koray Bülbül rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle "bu nasıl hukuk sitesi kımse yokmu ?" Yaklaşımınız hoş değil.
Anladığım kadarıyla dedenizin vefatından sonra babaanneniz ile babanıza miras olarak arsa ve ev kalıyor. Bunlar miras işlemlerinin ardından hissedarlarına (yani babaanneniz ile babanıza) tapu tescilleri yapıldı.
Bu durumda babaanneniz sadece kendi hisse oranında satış yapabilir. Yani sadece kendi payını satabilir.
Miras hisseleri diğer miasçıların haberi olmadan mirasçı olmayanlara satılabilirmi?
İntikali yapılmış paylı hissenin satışı 3. Kişilere diğer mirasçıların izni gerekmeden yapılabiliyor diye biliyorum. Yanlışım varsa lütfen düzeltin.
Alıntı:
Koray Bülbül rumuzlu üyeden alıntı
İntikali yapılmış paylı hissenin satışı 3. Kişilere diğer mirasçıların izni gerekmeden yapılabiliyor diye biliyorum. Yanlışım varsa lütfen düzeltin.
Bende bilmiyorum. Benimki de soruydu ?
Mirasın geçişiyle mirasçılar terekeye elbirliğiyle malik olurlar. Bu durumda mahkeme kararıyla elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete dönüştürülmediği sürece diğer mirasçıların izni olmaksızın herhangi bir tasarruf işlemi yapılamaz. Yaş sınırını bilmemekle birlikte belirli bir yaşın üzerindeki kişilerin tapudaki işlemlerinde ayırt etme gücüne sahip olduklarına ilişkin rapor isteniyor.