Üniversite Öğrencisiyim Eş Tayinim reddedildi ne yapabilirim ?
Öncelikle herkese saygı ve selamlar ..Sivas Hafik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde Engelli Memur olarak görev yapıyorum. Aynı zamanda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümü öğrencisiyim. Eşim ise Erzurum Halk Sağlığı Kurumuna 1 Ay önce hemşire olarak atandı. Benim Sivas'ta Öğrenci olmamdan dolayı Eşim yanıma Eş Durumu Tayini istedi ama Sağlık Bakanlığı Eşimin lisans mezunu olması nedeni ile beni eşimin yanına tabi kılmaya çalışıyor. Çeşitli kişilere başvurdum burada ama bir sonuç alamadım. Gidersem eğitimim yarım kalacağı için Eşimin Sivas'a İline tayini konusunda neler yapabilirim Dava açsam kazanabilir miyim? Engelli olmamın bana pozitif bir ayrıcalık sağlaması mümkün müdür ? Bununla ilgili dava örneği veya Danıştay kararı var mıdır ? konusunda bilgisi olan birileri var mıdır yardımcı olabilir misiniz? SAYGILARIMLA ...
Cevap: Üniversite Öğrencisiyim Eş Tayinim reddedildi ne yapabilirim ?
Eş durumu tayini değilde engelli durumundan kaynaklı tayin isteyin. Bununla ilgili yönetmelik olması lazım ama bulamadım. Özür oranı, ve durumu önemli galiba.
Madde-4: 14.7.1965 tarih ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72. Maddesine 5. fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
"İlgili mevzuatı uyarınca verilecek rapora göre kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanması için özellikli ve ayrık düzenlemeler yapılır."
Sayın Ceceli341 öncelikle ilgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum. Efendim bu fıkra şu anda geçerlimidir? beni kapsar mı engelli rapor oranım %42 beni engelimden dolayı bağlayan birşey yok buraya ama eğitim özrüm var bunlar sıkıntı oluyor lütfen bana yardımcı olur musunuz tekrardan SAYGILARIMA
Bende konuya çok hakim değilim ama yasa yeni ve güncel fakat şartlarını ve özür oranın ne olduğu konusunda bilgim yok. Eşiniz bağlı olduğu kuruma sorabilir. webdende araştırabilirsiniz.
Tamam çok teşekkür ediyorum tekrardan ilginiz için Allah razı olsun.