Ben Trabzon ekmek fırınında çalışıyorum 32 aydan beri iş yeri devredildiği için, bu iş yerinden nekadar tazminat alacağım cumartesi pazarımız yok, yıllık iznimiz yok, 10 saat çalışıyorum günde ortalama bu iş yerinden nekadar tazminat alabilirim?
Printable View
Ben Trabzon ekmek fırınında çalışıyorum 32 aydan beri iş yeri devredildiği için, bu iş yerinden nekadar tazminat alacağım cumartesi pazarımız yok, yıllık iznimiz yok, 10 saat çalışıyorum günde ortalama bu iş yerinden nekadar tazminat alabilirim?
1- Anladığım kadarıyla işyerinizin devredilmesi sonucunda sizi işten çıkarttılar.
Ancak alacağınız tazminatın hesaplanabilmesi için ayrıntılı bilgiler vermeniz gerekir. Yukarıdaki bilgilerinize göre bir cevap isterseniz alacağınız tazminat= (1 yıllık çalışmanıza karşılık 1 aylık brüt maaşınız) formülünden yola çıkarak kendiniz yaklaşık bir hesap yapabilirsiniz.
2- Kullanmadığınız yıllık izinleriniz işten çıkışınızda ücret olarak ödenmek zorundadır.
3- Hafta tatili fazla çalışma ve normal gün fazla çalışmalarınızın için "fazla çalışma ücreti" tarafınıza ödenmesi gerekir. (tabiki bu fazla çalışmalarınızın kayıt altında tutulması gerekirdi, eğer fazla çalışmalarınızı kanıtlayıcı belgeler yoksa birşey elde etmeniz zor)
Toplam 32 ay çalışmış görünüyorum sigorta dökümanında, 30 gün sigortada görünüyor 1 basamakta görüküyor ama bizde 1 aylık kamera kayıtları var kanıt olarak aynı işyerinde beraber çalıştıgım arkadaşım var şait olarak kamera kayıtlarında emekli çalıştırdıgı kişiler gözüküyor ortalama ben 32 ayda ne alabilirim tazminat olarak günlük 11 saat çalıştıgım görünüyor kamera kayıtlarında.
Devirden sonra işinize devam ediyormusunuz, yoksa devrelan kişi işinize son mu verdi?