-
Vekalet ücreti
merhabalar;
Bir trafik kazası sonucu 2 sene 6 ay ceza aldım ve dosyam yargıtaya gitti geçenlerde de onandı.Yargıtayın gerekçeli kararında "2200 lira vekalet ücretinin karşı tarafa ödenmesi" diye bir yazı var.bu ücreti kesinlikle ödemem mi gerekiyor? çünkü karşı tarafla maddi anlamda anlaştık biz.
teşekkürler.
-
Cevap: Vekalet ücreti
o ücreti zaten karşı tarafa değil, karşı tarafın avukatına ödeyeceksiniz.
-
Cevap: Vekalet ücreti
İyi günler;
Vekalet belgesinin illa noterde yazılıp onaylanmış olması şart mı? Vekil tayin edecek kişi (devlet görevlisi olmasa bile ) kendi el yazısı ile yazıp imzalamış olsa, yani vekaletnamede yazılması gereken her şey mevcut olsa hukuken geçerli sayılmaz mı? Gerekirse video karşısında sesli ve görüntülü vekaletname hazırlanamaz mı? Bugün notere gittim. Vekaletname ücreti ne kadar diye sordum farklı ücretler söyledi. En ucuz 70 TL ila 150 TL diye. Bu rakamları duyunca kendi kendime hiç vekaletname almasam daha karlıyım dedim.
Vekaletnamede kullanılan kelimelerin günümüz Türkçesinde kullanılan kelimeler olmasında bir sakınca var mı?
Vekaletnamenin amacı ; vekil olarak seçilen kişinin izin verilen görev ve süre sınırları içerisinde hareket etme yetkisi değil mi? Bunun dışına zaten çıkamaz.