Istifa ettim haklarimi alamiyorum
Isyerimde 11.05.2013 tarihinde ise basladim ve 15.05.2014 tarihinde istifa mektubumu yazdim ve muhasebeye verdim 15 gun daha calisip ayin 1 inde cikabulcegimi soylediler bana ama bu calistigim yerde maasim asgari ucret uzerinden gosterildi onun disinda mesai bayram ve diger hicbir hakkimizi odemiyorlardi.isi birakti is yeri bana birseyler bulmaya ve parami odememeye calisti istifa dilekcemide isleme girmemisler ben suan baska biryerde calismaya basladim ve parami haklarimi odemiyorlar is cikisimida yapmiyorlar ne yapmam gerekiyor bilgili birileri yardimci olursa gerekeni yapmak istiyorum.Acil yardim ederseniz..
Cevap: Istifa ettim haklarimi alamiyorum
İş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Av. Engin Oğuz bey benimde burak gunel gibi bir durumum soz konusu sitede gene boyle bir konu uzerine vermis oldugunuz cvb lar dan size ulasmak istedim bnm sorum ise su is mahkemeleri genelde bugibi durumlarda nasil cozum yolu sunuyorlar isciye. Haklarimizi alabiliyomuyuz acikcasi cok magdur edildim sadece is mahkemseine deil bnde onlari zor durumda birKmak istiyorum daha baska nerlere basvurabilirim ???
İş mahkemesine açacağınız dava sonunda haklı çıkarsanız kararı icraya koyarsınız ya öderler ya haciz yolu ile tahsilini istersiniz alacağın alınabilirliği iş yerinin mal varlığı ve ödeme gücüne bağlı biraz da.
Anladim Engin bey odiycek mal varliklari fazlasiyla var bugun avukata ihtarname yazdirip yollaticam bakalim daha sonra ne gibi bi surec baslicak.