Yurt müdürünün hakareti/iftirası.
Merabalar benim bir maaruzatım var . Şuan üniversite 1.sınıf öğrencisiyim , kyk yurdunda barınmaktayım , okulun 3 aylık tatile girmesi sebebiyle izin aldım ve eşyalarımı teslim etmem gerekiyordu. Bana zimmetlenmiş olan yorganımı teslim ettim fakat yastığım bana zimmetlenmiş numaradan farklıydı, yurttaki tüm odaları aramama rağmen zimmetlenmiş olan yastığımı bulamadım. Bunun üzerine zimmeti üzerimden çıkartmak istediğimde, görevli bunu kabul etmedi zimmetli olan numaralı yastığı istedi. Tüm aramalarıma rağmen bulamadım oda beni mudur Bey'e yönlendirdi. Müdür Bey 'ê durumu izah ettim , hiç bir kyk yurdunda odaların kilitli olmadığınıda belirttim, herkesin, herkesin odasına rahatlıkla girebildiği bir yerde mağdur edilmemem gerektiğini belirttim, yurtta her hangi birinin yastığının eksik olmadığını da belirttim, bunun üzerine Müdür Bey " eşyalarını teslim etmeden gidemezsin , ben nerden bile bilirim senin bir odaya girip hırsızlık yapmadığını bir odadan çalmadığını." Bunun üzerine görüşmemi sonlandırıp tüm evrakları inceledim zimmetlenen bir çok eşya da sadece isim soyismin bulunup eşya numaralarının yazmadığını farkettim. Bu mağduriyetimin ve edilen hakaretin hukukta ne gibi işlemi vardır.Konuyla ilgili beni bilgilendirmenizi bilgilerinize arz ederim . Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.
Cevap: yurt müdürünün hakareti/iftirası.
Yastığın zimmette numarası yoksa siz nereden biliyorsunuz. Ayrı bir kayıtmı var? Yada sizdeki numara başkasına zimmetlenmişmi? Yada numaralarda bir karışıklıkmı olmuş araştırdınızmı?
Zimmetinizde numara yok ise herhangi bir yastığı teslim edebilirsiniz anlamı çıkar.
Yastığı teslim etmediğiniz taktirde bedelini ödeyip bu işten kurtulabiliyorsanız Yastık kaç para ki(5-10 Tl) ödeyin kurtulun.
Müdür size hırsızlık yaptınız dememiş. Size zimmetlenen numara haricinde bir yastığı teslim etmek istediğinize göre müdürün size bu soruyu sorma hakkı yokmudur? Müdürün söylediği söz diyelim suç teşkil etti. Müdürün bu sözü söylediğini ispatlayabilecekmisiniz? Genç arkadaşım bunları surun edipte 3 aylık tatili zehir etme kendine.
Müdüre deki bende bu yastık var. Yurttaki bütün yastıklarda tamam. Ya bu yastığı teslim alırsınız, yada şimdi beraber bütün yurdu dolaşırız dersiniz. Ama daha sonra yine aynı yurtta kalacağınız için müdürle aranızı iyi tutmanızı öneririm.