Yönetim Kurulu Kararları/Karar defterine erişim hakkı
İyi Günler,
İki hafta önce yapılan apartman yönetim kurulu toplantısında alınan bazı kararların iptali için dava açmak istiyorum ama kararların tam metnini ve numaralarını hatırlayamıyorum.
Yöneticiden kararların kopyasını istedim vermiyor.
Forumlardaki bazı yanıtlarda yöneticinin karar defterini gösterme zorunluluğu yoktur denmiş.
Kararların kopyasını almak için ne yapmam gerekiyor?
Alamazsam, dava dilekçesinde hatırladığım kadarı ile karar metnini belirtmem yeterli olur mu? Kararların kopyasına erişimin sağlanmasını isteyebilir miyim?
Teşekkürler
Cevap: Yönetim Kurulu Kararları/Karar defterine erişim hakkı
Dava açıp Karar defterini delil olarak gösterirsiniz. Yönetici Mahkemeye Karar defterini sunmak zorunda kalır.
Dava açmak istediğiniz kararların konusu nedir?
Kararların kopyasını göstermek/vermek zorunda olduğunu söyleyen kanun yok diye mi vermeme hakkı var ?
Alınan karar 'kendi arabası olmayan kat sakininin ortak yer olan otoparktaki hakkı düşürülmüştür' diye hatırlıyorum. Ama toplantı epey tartışmalı geçtiği için deftere yazılan tam metni hatırlamıyorum. Nasıl uygulayacaksınız, tüm ruhsatları ilan etmeniz gerekmeyecek mi diye sorduğum zaman dikkate alınmadı, itirazınız varsa imza atarken yazarsınız dediler geçtiler.
Metin net olmayınca yapılan itiraz gerekçesi de tutarlı olmayabilir.
Bu maddeye itiraz etmek istiyorum diye davayı açıp defteri istedikten sonra tam gerekçeyi ekleyebilir miyiz?
Tesekkürler
Noterden ihtarname göndererek Toplantıda alınan kararların ne olduğunu talep edebilirsiniz. Eğer vermezler ise Tam olarak prosedürünü bilmiyorum ama Alınan kararların ne olduğunun tespiti için dava açabilirsiniz diye düşünüyorum.
Hatta hakkı düşürülen kat malikinin hakkı olan yere araç koyarsınız, burada hakkınız yok dediklerinde gerekçesini sorarsınız. E size gerekçe sunmaları gerekir. Alınan kararın metni tarihi nosu gibi.
Bunun için dava açmanıza bile gerek olduğunu düşünmüyorum. Ortak alanlardan herke arsa payı oranında faydalanma hakkına sahiptir. Karar aldık sizin buradan faydalanma hakkınızı düşürdük şeklinde karar alınsa da bu karar zaten yok hükmündedir. Sözüm ona hakkı düşürülen kat maliki araç alınca otorparktaki herhangi bir yere park eder. Kimsede karışamaz. Bu duruma karar alanlar karşı çıkarsa onların dava açması lazım.