Cevap: başkası adına mail atmak
Atılan maili görmeden yorum yapmak doğru olmaz.
Cevap: başkası adına mail atmak
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Atılan maili görmeden yorum yapmak doğru olmaz.
ben şu kadarını biliyorum.Arkadaşın adına bir mail açılıyor ve buradan okul müdürüne hocayla alakalı derslerle ilgili birşeylr söylüyor.Ama hakaret içermiyor.Sizce bu suç kapsamına girer mi?
Cevap: Başkası adına mail atmak
Evet, suçtur. Hem ceza davası, hem de tazminat davası konusudur.
Başkası adına yapması suç olur. Kendi adına atsa bir sorun olmaz Tabiki hakaret olmazsa .
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Evet, suçtur. Hem ceza davası, hem de tazminat davası konusudur.
Hangi suç kapsamında değerlendirdiniz?
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
Hangi suç kapsamında değerlendirdiniz?
evet bilişim suçları ve disiplin suçlarına baktığımızda girmiyor.Neden suç oluyor?
Buradaki suç unsuru başkasının adı ile açılan mail adresi değill, o mail adresinin o kişi imiş gibi kullanılarak gönderilen elektronik postalar ile ortaya çıkan şikayet durumudur ki buradan somut duruma göre birden fazla suç ortaya çıkabilir. Oluşturulan sayfanın kişinin izin ve bilgisi dışında oluşturulması bir yana, bu sayfanın kullanılması ve bu kullanımdan dolayı bazı sonuçların ortaya çıkması da olay anlatımında sübuttur.
- - - Updated - - -
İsim hakkı bir kişilik hakkıdır. isim hakkına tecavüz bir kişilik hakkı tecavüzüdür. tazminat davası konusu olabileceği gibi, kişilik haklarına saldırının önlenmesi davasının da konusunu oluşturacaktır. üstelik bir de bu kullanımdan dolayı ismi kullanılan kişi mağdur olmuş ise....
- - - Updated - - -
imla hatalarını düzeltemedim. Kusura bakmayın, düzeltme butonu çalışmıyor. Bu vesile ile, aşağıdaki link kiminizin ilgisini çekebilir.
Esenlikler...
http://www.erzincan.edu.tr/birim/HukukDergi/makale/2001_V_18.pdf