Trafik cezamı nasıl öderim?
Merhabalar, 21/10/2013 tarihinde 166₺ (61km hız ile radar) cezam olduğunu iki gün önce tesadüfen egm.gov.tr sitesinden öğrendim. Bulunduğum ilin trafik müdürlüğüne ne zaman tebliğ edildiğini sormaya gittiğimde bilmedikleri cevabını aldım. Tebliğ tarihi bölümü boş. Postacımıza ve muhtarlığa sordum adresime bir belge gelmediğini söylediler. Vergi dairesine faizini öğrenmeye gittim, vergi dairesinde de çıkmadı. Ama bu ceza var ve her ay için %5 ceza alacaklar. Bu cezanın faizine itiraz edebilir miyim?
Cevap: Trafik cezamı nasıl öderim?
vergi barışı ile ilgili yasa çıkacak ve nisan 2014 sonuna kadar vergi ve cezaları kapsıyor. o yasa kapsamında ödersiniz
Alıntı:
alikarakara rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, 21/10/2013 tarihinde 166₺ (61km hız ile radar) cezam olduğunu iki gün önce tesadüfen egm.gov.tr sitesinden öğrendim. Bulunduğum ilin trafik müdürlüğüne ne zaman tebliğ edildiğini sormaya gittiğimde bilmedikleri cevabını aldım. Tebliğ tarihi bölümü boş. Postacımıza ve muhtarlığa sordum adresime bir belge gelmediğini söylediler. Vergi dairesine faizini öğrenmeye gittim, vergi dairesinde de çıkmadı. Ama bu ceza var ve her ay için %5 ceza alacaklar. Bu cezanın faizine itiraz edebilir miyim?
Henüz bir tebliğ yapılmadıysa faiz işlemeye başlamaz. Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde (eğer bir tebliğ yoksa şuan içinde geçerli) cezanızı ödemeniz halinde cezanızın 3/4'ünü ödersiniz.
Sayın hukukçu85, ödemek istiyorum ancak vergi dairesinde de borç görünmüyor.
- - - Updated - - -
Acaba trafik mahkemesi sorunumu çözer mi?
Trafik mahkemesiyle ilgili bir durum yok şu aşamada. Zaten ceza yıl sonuna kadar tebliğ edilmezse kendiliğinden hükümsüz sayılır. Cezanın tebliğini beklemekten başka yapılabilecek birşey yok gibi görünüyor.
Bugün egm.gov.tr sitesinde tebliğ tarihini gördüm. 07.08.2014 tarihi düşülmüş. Nasıl oluyor ki ben tebellüğ etmeden tebliğ tarihini düşüyorlar. Hem de 1 ay sonrasına? Anlamak mümkün değil.