İnternet Üzerinden Alışveriş
Sayın abilerim , avukatlarım , savcılarım :
Ben bir zamanlar internet üzerinden sorunsız sıkıntısız şekilde satış yapıyordum.. Takii bir gün bi arkadaşım aklıma girene kadar.. Karşı tarafla facebook üzerinden anlaştık önce ücreti yollamasını istedim şahıs parayı yatırdıktan sonra facebook üzerinden engelledim ama o gün bugün'dür içim hiç rahat değil hep bir sıkıntı vardı üzerimde dün hakkımda suç duyurusunda bulunmuş adam. Bende yollamış oldugu 350 lira parasını yollayıp dekontu savcılığa teslim ettim. Yaşım henüz 16 benim durumum ne olur çok pişman oldugumu isteyerek yapmadığımı savcı hanıma anlattım. Sonuç ne olacak ? Cezam Ne Olacak ?
Saygılarımla.
Cevap: İnternet Üzerinden Alışveriş
- Adam sattığınız her ne ise onu alacaktı ama alamadı. Bu yüzden belki zor durumda kaldı.
- Adamın parasını uzun süre kullandınız
- Eğer adam savcılığa gitmeseydi parasını yollamayacaktınız. Eğer yollama niyetiniz olsaydı bunu daha önce yapardınız.
- Adam işini gücünü bırakıp 350 lirasını alabilmek için savcılığa gitmek zorunda kaldı belki avukatlık ücreti v.s. ödedi. Hiç bir şey değilse bir gününü bu işlere harcamak zorunda kaldı
Bütün bunlar karşılıkısız mı kalmalı?
Değil tabii.
Parayı ödemiş olmanız ancak iyi niyet içine girdiğinizi gösterir. Ama onu dolandırmaya kalktığınız gerçeğini değiştirmez. Umarım anlaşırsınız ve en az zararla bu işi atlatırsınız.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
- Adam sattığınız her ne ise onu alacaktı ama alamadı. Bu yüzden belki zor durumda kaldı.
- Adamın parasını uzun süre kullandınız
- Eğer adam savcılığa gitmeseydi parasını yollamayacaktınız. Eğer yollama niyetiniz olsaydı bunu daha önce yapardınız.
- Adam işini gücünü bırakıp 350 lirasını alabilmek için savcılığa gitmek zorunda kaldı belki avukatlık ücreti v.s. ödedi. Hiç bir şey değilse bir gününü bu işlere harcamak zorunda kaldı
Bütün bunlar karşılıkısız mı kalmalı?
Değil tabii.
Parayı ödemiş olmanız ancak iyi niyet içine girdiğinizi gösterir. Ama onu dolandırmaya kalktığınız gerçeğini değiştirmez. Umarım anlaşırsınız ve en az zararla bu işi atlatırsınız.
Zaten karşı taraf yarın şikayetini geri alacak ayrıca mahkemelik değilim henüz ancak şikayet savcılığa yapılmıştı. Bende parasını ödedim helallik aldım kendisinden.
Sayn abilerim/ablalarım
Bugun kagt geldi eve...3 ay sonra mahkemeye cagırılıyorum.
Gelen kagtta agır ceza mahkemesinde kapalı sekilde 9/9/14 tarihinde mahkeme oldugu yazyor sayn savcıyada anlattıgım sekilde yaptiğım seyin suc oldugunu bilmedigimi ancak karsı tarafın zararı olan 350 lirayı banka havalesi ile gonderdigimi ve makbuzu savcılıga ilettigimi belirttim simdi pisman oldugumu bir daha boyle bir sucu islemeyecegime yemin ettim. Simdi mahkemeye gitme sebebim karsi taraf sikayetten vazgececegini soyledigi halde dilekceyi bulundugum savciliga iletmemesi nedeniyle gidicem
Sizce...
Mahkemede ifadem ne yonde olmalı?
Ceza alırmıyım ? alırsam nedir cezası?
Birde mahkeme kesinlesmis galiba karsi taraf sikayetten vazgectigine dair dilekce yazsa mahkemede ise yararmı ?
Yaşım 17.
Saygılarımla.
Sanırım dava bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle dolandırıcılıktan açıldı. Mahkeme size bir avukat atayacaktır. Durumunuz çok ciddi mutlaka mahkemeden önce bir avukata danışın .
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
Sanırım dava bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle dolandırıcılıktan açıldı. Mahkeme size bir avukat atayacaktır. Durumunuz çok ciddi mutlaka mahkemeden önce bir avukata danışın .
Sayın abi ben ilçedeyim mahkeme şehirde yani avukatla görüşmem malesef cok zor :(
6. ağır ceza mahkemesinde davam var arkadaşlar nasıl bir savunma yapmam ne yapmam lazım ?