Ev sahibi zor kullanmak istiyor
Merhabalar,
Durumum şöyle ki, bundan 2 ay önce ev sahibimiz evi satacağını söyleyerek ve bir alıcı olduğunu söyleyerek bizden evi boşaltmamızı istedi. Bize de ev satacağı kişinin bizim evi boşaltmamızla ilgili içinin rahat olması için 6 Mayıs 14 tarihli bir taahüt imzalattı o tarihte çıkacağımıza yönelik. Fakat kendisine bu tarihte boşaltamayacağımızı söyledik o da iyi niyetle kabul etti. Biz de ev bulup çıkacaktık bu sürede. Fakat ev sahibimizi evini satmaktan vazgeçti. Tabii biz bu sürede ev bulup çıkma arayışında olduğumuz için bir ev satın aldık kısmet oldu. 10 Haziranda kirada olduğumuz evi boşaltmayı planlıyorduk, bunu da kendilerine ilettik. Herhangi bir sözleşme bir şey imzalamadık. Hep kendileriyle iyi niyetli bi şekilde (karşılıklı) konuşarak ilerledik. Ancak bizim 10 Haziranda evi boşaltma planımız aksadı ve 16 Hazirana sarktı. Bunu tam ev sahibine iletiyorduk ki, kendisi yarın eve geleceğini ve bizi evden attıracağın söyledi, pılınızı pırtınızı toplayın yoksa yarın ben yapacağım dedi.
1. Sorum ev sahibi ne yapmak istiyor olabilir? Ya da ne yapabilir? Polisle mi gelir, savcıyla mı gelir, ne yapar yani.. zor mu kullanır?
2. ben ne yapmalıyım?
Hiç anlamadığım ve bu noktaya geleceğini düşünmediğim konular. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bütün gece bekleyeceğim cevap gelmesini :(
Teşekkürler.
Cevap: Ev sahibi zor kullanmak istiyor
Ev sahibinin canı kaşınıyor benim anladığım budur :) söylediği şeyin aslı astarı yok.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ev sahibinin canı kaşınıyor benim anladığım budur :) söylediği şeyin aslı astarı yok.
Çok teşekkür ederim biraz rahatladık. Peki ev sahibi hakikaten yarın gelirse bi şekilde mahkeme kararıyla, bişeyle.. ne yapabiliriz, ne söylemeliyiz? Kaşınıyosunzu herhalde siz deyip geri de gönderilir aslında da o hukuk çerçevesinde olmuyor. :)
Sizin haberiniz olmadan bir mahkeme yapılmış olma ve sonuçlanma ihtimali var mı?