Trafik kazasında şikayetten vazgeçme
merhaba,
yaralamalı bir kazaya karıştım motorsiklet sürücüsü ile kafa kafaya çarpıştık. ben tali yoldan ana yola sağa doğru şeridimde dönüş yaptıktan sonra , şeridi ortalamış hızlı bir şekilde gelen motor sürücüsü benim şeridimde benim aracıma çarptı , çarpan şahısta ehliyet ve kask yoktu , kaskta olmadığı için kafasını aracımın farına çarptı ve kafası kesildi ben hemen arabaya bindirip hastaneye götürdüm ki adamda zaten o gece taburcu oldu , daha sonrası ifadeler vs. vs. ben adamdan şikayetçi olmadım ve adamda benden aynı şekilde şikayetçi olmadı..
daha sonra adam beni arayıp kendisinin ehliyeti ve kaskı olmadığı için 3.000.00 tl para cezası kesildi ve bunu benim ödememi istedi. bende ödemem diyincede beni şikayetçi olmakla korkutmaya çalışıyor. şimdi trafik kaza raporlarında , motorsikletli sürücüyü şerit ihlali yapmak şeridi ortalamaktan (ki adam iki şeridin ortasından geldiği için gelip bana çarptı) ve kavşaklara yaklaşırken hız kesmeme kusuru yazmışlar banada sadece kavşaklara yaklaşırken hız kesmemek kusura yazmışlar. yani asli kusurlu motorsiklet sürücüsü gözüküyor.
jandarmanın tuttuğu bu rapora rağmen adam benden şikayetçi olup davayı kazanma şansı varmı.. ?
benden ödememi istediği para kendisine şahsına , ehliyeti ve kaskı olmadığı için kesilen ceza parasıdır !