BoŞanma ve Ödenmeyen nafakanin noter yolundan alinmasi
2006 Eylül ayında boşandım ve 150.00 tl ozamanın parası ile nafaka bağlandı.Ama bugüne kadar hiç biri yatmadı.Şuan boşandığım eşim kendisine ait iş yeri açmış ve bu yatmayan nafaka ücretimi almak istiyorum.Avukat aracılığıyla dava açsam pahalıya patlıyor.Bir tanıdığım noter üzerinden icra yollayıp alabilirsin dedi.İzlemem gereken yol nasıl ve biriken nafaka toplam miktarı ile faizi nasıl hesaplanıyor?
Teşekkürler.
Cevap: BoŞanma ve Ödenmeyen nafakanin noter yolundan alinmasi
Alıntı:
silenzioso rumuzlu üyeden alıntı
2006 Eylül ayında boşandım ve 150.00 tl ozamanın parası ile nafaka bağlandı.Ama bugüne kadar hiç biri yatmadı.Şuan boşandığım eşim kendisine ait iş yeri açmış ve bu yatmayan nafaka ücretimi almak istiyorum.Avukat aracılığıyla dava açsam pahalıya patlıyor.Bir tanıdığım noter üzerinden icra yollayıp alabilirsin dedi.İzlemem gereken yol nasıl ve biriken nafaka toplam miktarı ile faizi nasıl hesaplanıyor?
Teşekkürler.
Zaten verilmiş bir mahkeme kararı olduğunu belirttiğinize göre ayrıca bir dava açmanıza gerek yok,
Kararda nafakanın ayın hangi gününden itibaren ödeneceği yazıyor olmalı, elinizde bir program yok ise tek tek ödeme tarihlerinden itibaren yasal faiz hesabı yapmanız gerekmektedir.
Noterlerin tahsilat yetkisi yoktur. Ancak ödenmeyen nafakaların ödenmesi talebi ile bir ihtarname gönderebilirsiniz fakat yine ödenmediği takdirde noter vasıtasıyla yapabileceğiniz başkaca bir işlem bulunmamaktadır.
Alacağınızı tahsil etmek için bir avukatın yardımından yararlanmanızı öneririm, çünkü icra takibi başlatmak vatandaş için zahmetli ve oldukça zor bir iştir.
Cevap: BoŞanma ve Ödenmeyen nafakanin noter yolundan alinmasi