Taahhüt verdim yine de parama el konurmu
öncelikle mrb 2 bankadan 3 tane kredi almıştım ödememiştim icralık oldum aldım hepsine tahahüt verdim ve aksatmadan ödüyorum. sorum şu banka hesabına bana para gönderileceği zaman bu kredi aldığım bankalardaki hesabıma göndertsem paraya el konurmu.Ya da başka bir bankada mı hesp açmam lazım hesabıma para gönderileceği zaman.yorumlara şimdiden tşkler.
Cevap: Taahhüt verdim yine de parama el konurmu
Evet bu mümkün. Verdiğiniz tahahüte rağmen hesaplarınıza bloke veya haciz konulabilir. Bu tamamen avukatın veya bankanın insiyatifindedir.
verdiğiniz bilgiler için tşkler.peki ben başka bir bankaya hesap açsam aynı sorunla karşılaşır mıyım? ya da posta çeki kullanabilirmiyim.tşkler
Sayın fiserman öncelikle geçmiş olsun. Aynı durumu bende yaşayacağım için bir bilgi almak istedim yazabilirsen sevinirim. Kredi borçlarımı ödemekte zorlandığımı söyleyip bankaya başvurdum yapılandırma yapamayacaklarını söylediler. İcralık olma durumunda tekrar konuşulabiliyor mu bu durum banka ile ( Taahhüt yaptım demiştiniz ). Buna istinaden yapılan vadelendirme nasıl birşey olduyani 10 yıl vs... gibi bir zaman dilimini kapsadımı. kısaca o ankı durumdan bahsedebilirseniz çok sevinirim. Tekrar geçmiş olsun , iyi günler ...
Ödeme gücünüz yoksa kesinlikle tahahüt vermeyiniz.!!
- - - Updated - - -
Başka bir bankaya hesap açsanızda durum değişmez. Artık hesaplara online bloke konuluyor. Ancak bloke ve haciz sürekli değildir. Haciz ve blokenin konulduğu günü kapsar o anda paranız varsa bloke olur yoksa bloke ve haciz kalkar.
Alıntı:
chattir_gitt rumuzlu üyeden alıntı
Sayın fiserman öncelikle geçmiş olsun. Aynı durumu bende yaşayacağım için bir bilgi almak istedim yazabilirsen sevinirim. Kredi borçlarımı ödemekte zorlandığımı söyleyip bankaya başvurdum yapılandırma yapamayacaklarını söylediler. İcralık olma durumunda tekrar konuşulabiliyor mu bu durum banka ile ( Taahhüt yaptım demiştiniz ). Buna istinaden yapılan vadelendirme nasıl birşey olduyani 10 yıl vs... gibi bir zaman dilimini kapsadımı. kısaca o ankı durumdan bahsedebilirseniz çok sevinirim. Tekrar geçmiş olsun , iyi günler ...
Bnaka borcu yeniden yapılandırma yoluna gitmiyorsa,
icra takibi sırasında bankanın avukatıyla bir ödeme taahhüdü ile taksitlendirme yapılıyor , ki bu taksitlendirme de benim gördüğüm en fazla 12 aylık bir taksitlendirme oluyor.
sayın alexandar1972 yorumunuz için tşkler. yani anladığım kadarıyla benim hiçbir şekilde çalıştığım bir işte paranın bankaya yatması ya da birnin para gönderdiğinde bankadan alamama riskim var, doğru anlamışmıyım. tşkler iyi forumlar.
Borç ödenene kadar malesef böyle... Rica ederim.