Sahtecelik denetimli serbestlik
merhaba arkadaşlar. 2004 yılında belgede sahtecilikten yargılanıyor nişanlım o tarihte ortağı hapis yatıyor ancak nişanlıma ceza verilmiyor, nişanlıma olan karar 2008de kesinleşiyor ve 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılıyor ancak 2014 yılında yakalanıyor ve hapse giriyor. şuan 10 gündür içerde savcılıkta cezasını öğrenmeye gittiğimde bana hesap yapıp 122 gün yatıcak denildi bu neye göre oldu ? açık ceza evine geçisi ne zaman yapılabilir? biran önce ona yardım edebilmem gerekiyor çünkü bide daha davası görülmeyen nafaka suçu var lütfen yardım eder misiniz?
Cevap: denetimli serbestlik
Gecmiş olsun nişanlınız toplam 20 ay ceza almış sucu işlediği tarih 2004 yılı yani eski infaz yasasına göre 5/1 yatacak Buda 4 ay süre yapar zaten çok kısa bir süre sıkıntısız atlatırsınız inşallah
o 4 aydan önce açık ceza evine çıköası veya para cezasına çevrilmesi mümkün değil mi?
Nişanlınızın lehine olan vaki denetimli serbestlik kanunundan faydalanması olasıdır. Zira 18 ay ve altı cezalarda yatarı 12 ay ve az hükümlerde doğrudan denetimli serbestlik mümkündür. Eski kanun dan hüküm giymiş olsada lehine olan kanun uygulamanması bir avukata mahareti ile yada doğrudan savcılığa dilekçe ile başvurmanızı tavsiye ederim.