Kanser Olan Babamın Ölümü Halinde Sigorta Şirketi Krediyi Öder mi ?
merhabalar aynı konuda benimde bir sorum olcak babam 03.12.20014 tarihinde vefat etti . bankadan 2012 yılında ve 22 aydır yatırmış olduğu kredi ve 2013 yılında 7 aydır yatırmış olduğu kredi çekmiş. babam ise 2009 yılının mart ayında kanser teşhisi konulmuş ve ameliyat olmuştur. ve üstelk malulen emekli olmuştur. sorum şu bu krediyi kullandıran banka krediye sigorta yaparken herhangi bir sağlık raporu istememiş tabi krediyi kullanan babam orda ya ben kanserim diyecek halide yok malum bu hastalığı doktorlar bile söylerken kanser değil kis veya küçük bi yara olarak tabir ediyor hastaya ki kendisi kanserim desin moral bakımından . bu durumda banka krediyi sigorta şirketi ödemiyor dedi ve siz ödeyeceksiniz dedi 3 aydır bize ne bir ödememize dair belge veya kagıtta göndermedi . ing bankası krediyi veren ve sigorta şirketi de ing sigorta bu durumda ne yapmamızı önerirsiniz ?
Merhabalar Öncelikle Herkeze Kolay Gelsin.
Babam 2014 Yılının Mart Ayında vefat etti ve Üç Tane Kredi Borcu Bulunmaktaydı.
Bunlardan Bir Tanesini 2012 Yılının 5 Ayında 10.000 TL36 Ay Taksitli Olarak Çekmiş ve 22 Ay boyunca Ödemiş ,
Bunlardan İkincisini Yine 2012 Yılının 10. Ayında 1.500 TL 24 Ay Taksitli Plarak Çekmiş ve 17 Ay Boyunca Ödemiş ,
Ve Son Olarakda üçüncü Kredisini 2013 Yılının 7 Ayında 5.500 TL 36 Taksitli olarak çekmiş ve 8 Ay Boyunca Ödemiştir.
Ve bunların her birinin Kredi Sigortası Bulunmaktadır.
Asıl Sorum ise Şudur ;
Babam 2009 Yılında Ak Ciğer Kanseri Teşhisi Konulmuş ve 2010 Yılında bundan dolayı malulen Emekli olmuştur. Kredi veren ing bankası personeli bu kredilere sigorta yaparken hiç bir sağlık raporu istememiştir. Aynı şekilde babamda bu konuda bir şey söylememiş ki haklı olarak kimse kanserim diyemez. Ve buna istisnaden kredi şirketi olan ing sigorta bizden öldükten sonra hastaneden rapor falan istetti ve sonra krediyi çekmeden önce kanser teşhisi konulduğu için ödemeyeceğini dile getirdi. şimdi siz büyüklerime soruyorum , ben bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim ? Ben bu konuda haksızlığa uğradığımızı düşünüyorum krediyi verirken şurayı imzala burayı imzala nasıl olsa emekli al paranı git diyorlar hiç bir şekildehasta mısınrahatsızlığın var mı diye sormuyorlar . sonrada ödemiyoz deyip çıkıyorlar parasını nasıl olsa başında peşin peşin alıyor ve hizmetini yerine getirmiyor. akciğer kanseri olan hastanında sağlıklı bir hastanında ne zaman öleceğini bir tek allah bilir şu zaman kesin ölecek diye bişey yok. O yüzden yardımlarınızı bir an önce bekliyorum.
Merhabalar Öncelikle Herkeze Kolay Gelsin.
Babam 2014 Yılının Mart Ayında vefat etti ve Üç Tane Kredi Borcu Bulunmaktaydı.
Bunlardan Bir Tanesini 2012 Yılının 5 Ayında 10.000 TL36 Ay Taksitli Olarak Çekmiş ve 22 Ay boyunca Ödemiş ,
Bunlardan İkincisini Yine 2012 Yılının 10. Ayında 1.500 TL 24 Ay Taksitli Plarak Çekmiş ve 17 Ay Boyunca Ödemiş ,
Ve Son Olarakda üçüncü Kredisini 2013 Yılının 7 Ayında 5.500 TL 36 Taksitli olarak çekmiş ve 8 Ay Boyunca Ödemiştir.
Ve bunların her birinin Kredi Sigortası Bulunmaktadır.
Asıl Sorum ise Şudur ;
Babam 2009 Yılında Ak Ciğer Kanseri Teşhisi Konulmuş ve 2010 Yılında bundan dolayı malulen Emekli olmuştur. Kredi veren ing bankası personeli bu kredilere sigorta yaparken hiç bir sağlık raporu istememiştir. Aynı şekilde babamda bu konuda bir şey söylememiş ki haklı olarak kimse kanserim diyemez. Ve buna istisnaden kredi şirketi olan ing sigorta bizden öldükten sonra hastaneden rapor falan istetti ve sonra krediyi çekmeden önce kanser teşhisi konulduğu için ödemeyeceğini dile getirdi. şimdi siz büyüklerime soruyorum , ben bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim ? Ben bu konuda haksızlığa uğradığımızı düşünüyorum krediyi verirken şurayı imzala burayı imzala nasıl olsa emekli al paranı git diyorlar hiç bir şekildehasta mısınrahatsızlığın var mı diye sormuyorlar . sonrada ödemiyoz deyip çıkıyorlar parasını nasıl olsa başında peşin peşin alıyor ve hizmetini yerine getirmiyor. akciğer kanseri olan hastanında sağlıklı bir hastanında ne zaman öleceğini bir tek allah bilir şu zaman kesin ölecek diye bişey yok. O yüzden yardımlarınızı bir an önce bekliyorum.
Cevap: Kanser Olan Babamın Ölümü Halinde Sigorta Şirketi Krediyi Öder mi ?
Kardeş aynı konu bizimde başımızda sonuç ne oldu ve bu konu hakkında niye kimse cevap yazmadı
Banka ile yapılmış olan sigorta poliçesinin bir örneğini isteyin ve inceleyin.Bazı sigorta kapsamaları değişebilir.
Alıntı:
gökhan64 rumuzlu üyeden alıntı
Kardeş aynı konu bizimde başımızda sonuç ne oldu ve bu konu hakkında niye kimse cevap yazmadı
4 İhtimal var:
1-Sigorta yapılmamış olabilir. Çünkü isteğe bağlı ve kredi alanlar priminden kaçınarak sigorta yaptırmaybiliyor.
2-Sigorta yapılmıştır, ancak kanser teşhisi kredi başvurusundan öncedir. Bu durumda sigorta ödeme yapmaz.
3-Bakiye sigorta edilmiştir, ölüm tarihine kadar olan taksitleri siz ödersiniz, kalanını sigorta öder.
4- Çok az bir ihtimal, tam sigorta yapılmıştır, kalan taksitleri sigorta öder ve şimdiye dek ödenmiş taksitleri de sigorta varislere iade eder.